Hans Buitenweg (GroenLinks) komt met alternatief dienstauto

Onze groenste stadgenoot Hans Buitenweg (GroenLinks) heeft afgelopen week de dienstauto’s van de Gemeente Almelo ter discussie gesteld. Dat het met 66 dienstauto’s wel wat minder kan is iedereen het over eens. Buitenweg vindt daarom dat de twee dure leasebakken van het College wel de laan uit kunnen. Hans is is echter de minste niet en heeft ook meteen een alternatief aangeboden. Voortaan wil hij de collegeleden wel zelf transporteren naar officiële gebeurtenissen als openingen, feestjes, het feliciteren van diamanten echtparen enzovoorts. Hiervoor maakt hij extra tijd vrij en heeft hij zelfs een speciaal karretje uit China laten overkomen. De testrit, met burgemeester Jon Hermans en de sluwste gemeentesecretaris van Nederland, de heer De Haan, verliep voorspoedig.

GroenLinkser Hans Buitenweg loopt volledig op groene energie: volkorenbrood, onbespoten biologische groenten en op sandalen met geitenwollen sokken.

Posted by Redactie

2 comments

Dat ’s weer een heel mooie, Tony! Mijn complimenten…

Bij de plaatselijke fietsenverhuurders zijn genoeg alternatieven te huur.
Bij het Waagplein bijvoorbeeld kan je van die open gemotoriseerde buitenlandse “taxi’s” vinden…tjoektjoeks genaamd, er zijn ook meerpersoons fietsen.
Bovendien heb ik niet al te lang geleden de gemeenteraad op een lange voor meerdere personen geschikte trapfiets gezien, alwaar men naast en achter elkaar kan zitten. Om maar een aantal alternatieven op te noemen.

Geef een reactie