IISPA verandert in Griekse tragedie

(van links naar rechts: Georgie Doemedeboellos, Janni Marlios, Johanni Anderelalos, Theoniki Schoutos, Jony Hermaniki en Mikenasi Kieknwattetwot.)

Na Fortezza- drama is het college van B&W  in Almelo beland in het IISPA-drama.Het evaluatierapport naar van de sporthal is ontluisterend. De sporthal moest er hoe dan ook komen. koste wat kost. Nu het gebouw er staat, wordt de ellende pas echt duidelijk. Het budget is met 10 miljoen Euro overschreden, terwijl het oorspronkelijke bedrag ‘slechts’ 8 miljoen was. Hoe is dit mogelijk vraagt menige Almeloër zich af. Maar dan hebben we natuurlijk wel een fantastische locatie waar grote internationale sporttoernooien kunnen plaatsvinden. Toch? Mis! Gisteren bevestigde verantwoordelijk wethouder Van Marle tijdens de radioprogramma Rumoer nog maar eens dat de hal helemaal niet geschikt is voor (alle) internationale sportevenementen. Die mededeling staat echter haaks op de (mis)informatie die door het Sportbedrijf Almelo (onderdeel van de gemeente) wordt gegeven namelijk dat de hal voldoet aan ALLE internationale eisen.

Daarom heet het ook INTERNATIONAAL Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA). Dat is dus gewoon niet waar! Verder is de begroting niet op orde , staan de bedrijfsruimtes leeg en wordt de hal door organisatoren gemeden. De collegepartijen roepen nu om het hardst dat er lessen moeten worden getrokken uit deze ellende. In het radioprogramma zei Hans Brouwers “Al die leermomenten, het lijkt hier wel een leerwerkplaats voor politici”. En gelijk heeft hij. Wij houden de verkiezingspoll -hier rechts op de pagina- nog even open. Breng uw stem uit. In de tussentijd is er de komende avonden een speciaal en gratis toegankelijk optreden bij IISPA van het illustere gezelschap dat op bovenstaande foto te zien is.

 

Posted by Redactie

6 comments

Ik vergeet Almelo Anders nog te complimenteren met deze prachtige montage! Hulde.
Als het niet zo tragisch was zou het nóg leuker zijn…
Keek vanavond naar het VPRO-programma De Slag om Nederland. En dan zie je dat dat gepruts, gekonkel en gedraai niet alleen in Almelo voorkomt.

Hartelijk dank heer Guikink. Om het maar even op z’n Engels te zeggen: ‘we aim to please’. Maar laten we wel wezen, als de heren en dames er niet zo’n gigantische bende van hadden gemaakt, had ik die lollige plaatjes niet kunnen maken. Dus wil ik ze zeggen: vooral zo doorgaan, want AlmeloAnders (die de huidige discussies al anderhalf jaar geleden had voorzien) heeft nog veel meer in petto.

Normen en waarden blijken heel anders te worden in bestuurlijke kringen. men ziet de leermomenten niet terwijl men er middenin staat. Dat houdt vooruitgang bij de mensen tegen. Desondanks blijft men door tegenspartelen in de hofvijver vol van de leermomenten. Daardoor zal men uiteindelijk toch kopje onder gaan.

Twee keer gele kaart = ROOD !
Wegwezen, douchen!

Nederland staat langzamerhand voor joker in Europa, en Almelo staat weer eens voor paal in Nederland.
Wat ik eigenlijk onvoorstelbaar vind is, dat iedereen die ik ken een hekel aan “de gemeente” heeft. Dat is toch meer dan treurig?

Als er dan nu eindelijk geen koppen sneuvelen (ook onder de beleidsambtenaren)en melagomane plannen als Staduis definitief worden stopgezet, dan verliezen de collegepartijen in de raad hun geloofwaardigheid volledig. NU is (in het voorjaar)de tijd aangebroken om de stedelijke regering op te schonen.

Geef een reactie