Lidl-aansluiting op fietspad door gemeente weggehaald

Medewerkers van de gemeente hebben onlangs een door de nieuwe Lidl-vestiging aan de Bornsestraat aangelegde aansluiting op het fietspad aan de achterzijde van het pand (langs de Van Rechteren-Limpurgsingel) weggehaald.

Aan de achterzijde van de nieuwe supermarkt bevindt zich een hekwerk met daarin twee toegangspoorten. Eén van die poorten, die pal aan het fietspad grenst, werd tot voor kort tijdens openingstijden geopend om klanten ook via het fietspad toegang tot de supermarkt te gunnen. Hiervoor had de Lidl een keurig tegelpad van amper twee meter lang, dat op het fietspad aansloot, aangelegd. Ook werd er een bord met het Lidl-logo bij gezet om passanten op de mogelijkheid te attenderen. Klaarblijkelijk was de gemeente het daar blijkbaar niet mee eens. Toen ze er eenmaal lucht van kreeg werd het tegelpad terstond verwijderd.

De Lidl trok zich daar desondanks niets van aan en liet de poort als voorheen gewoon open tijdens openingstijden zodat het publiek gewoon bleef komen. Ook dat zinde de gemeente niet, dus werd er heel geniepig een aantal struiken geplant die de toegang definitief blokkeren. Pech voor de klandizie, vooral die van het Kollenveld komen, aangezien ze dankzij de achteringang een heel stuk konden afsnijden en tevens een lastige kruising (Violierstraat-Bornsestraat) konden vermijden. Pandeigenaar Wissink is dus nog steeds niet verlost van kinderachtige treiterij door overijverige ambtenaren. De enorme frustratie wordt prachtig geïllustreerd door het type struik dat geplaatst is: geen gewone conifeer of wat dan ook, maar vreselijk prikkende hulst. Het komt precies overeen met de manier waarop de gemeente tegenover haar eigen burgers staat.

 

Posted by Redactie