Nieuw gemeentelijk schandaal in Almelo

 

(ingezonden)

Beste AlmeloAnders,

Als regelmatige bezoeker van uw website wil ik u op het spoor zetten van een oneerlijke situatie in de stad. De ronde woontoren boven Kijkshop wordt al jaren bewoont door gemeenteambtenaren. Dat is volgens mij gebeurd voor de komst van de nieuwbouw voor een nieuw stadhuis op de markt. Deze ambtenaren betalen hiervoor niet of nauwelijks huur heb ik vernomen. Deze mensen wonen hier ook al jaren ook nu er geen nieuw stadhuis komt op de markt. In deze crisistijd moet de burger elke euro omdraaien. De gemeente breekt alle sociale voorzieningen in de stad af, maar zorgt wel goed voor de ambtenaren. Wanneer gaat hier iemand vragen over stellen in de gemeenteraad? Voor de volledigheid heb ik er een fotootje bijgedaan. Hopelijk wilt u hier aandacht aan geven.

H. W. (naam bij redactie bekend)

 

Posted by Redactie

3 comments

In principe kan iedereen voor een prikkie voor de appartementen boven de Kijkshop in aanmerking komen. Dat zal ook de eerste reactie van de Gemeente wel zijn. Echter, er zit een restrictie aan: je moet kunnen aantonen dat je de woning tijdelijk nodig hebt (bv halfjaar) in verband met ‘overbrugging’. Dus als je je huis verkocht hebt en je moet even een tijdje op de nieuwe woning wachten.
Deze regeling is een paar jaar geleden in het nieuws geweest omdat er eerder geklaagd is dat ambtenaren in goedkope gemeentestulpjes wonen (ook opgekochte boerderijen bij Bornerbroek en Waterrijk). Die regeling bleek voor iedereen, maar alleen bij ambtenaren bekend.

De frictie zit ‘m er in dat de onderzocht moet worden of de ambtenaren die er wonen, er ook tijdelijk wonen. Hebben zij zicht op andere huisvesting? Hoe lang wonen ze er al? Worden zij in de praktijk exact gelijk behandeld als alle andere inwoners van Almelo?

You gotta be kidding ?!?!

zatikermaar denkt iedereen

Geef een reactie