Ontevreden burgers starten petitie tegen nieuw stadhuis

De Almeloër Marcel Ensink heeft op de website www.petities.nl  een oproep geplaatst voor Almeloërs om een petitie te ondertekenen tegen het besluit van de gemeenteraad om een nieuw stadhuis te bouwen. Inmiddels hebben al enkele honderden burgers de petitie medeondertekend en het eind is nog niet in zicht. Te zijner tijd zal de petitie aan de verantwoordelijken worden aangeboden.

 

Wie de petitie ook graag wil ondertekenen komt daar via de volgende link automatisch terecht (plak de link in uw browservenster):

http://petities.nl/petitie/nieuw-gemeentehuis-in-almelo-is-geldverspilling#tabs

 

 

Posted by Redactie

4 comments

Libertarische Partij Almelo

Beste Monique,

Vergeet niet dat de gemeente het monopolie heeft op grondverkopen, de grondprijzen zijn daardoor de afgelopen jaren meer dan verdubbeld vanwege afwezigheid van vrijemarktwerking, maar de opbrengst is verkwanseld. In geval van concurrentie tussen gemeentes zou dit niet snel gebeuren, omdat een gemeente die slecht met geld omgaat hier nadeel van ondervindt. In een andere gemeente kunnen huizen en grond dus relatief veel goedkoper zijn. Mensen verhuizen dagelijks, alleen zal de aantrekkelijkheid veel groter zijn. Denk ook aan goede voorzieningen, werkgelegendheid etc. En zoals je zelf al aangeeft, je mag wel betalen, maar je hebt totaal geen inbreng, vandaar invoering van directe democratie. De gemeente Almelo kan trouwens een groot gedeelte van haar schulden gemakkelijk terugbrengen door o.a. hennepteelt te legaliseren op o.a. Waterrijk. Hennep is een veelzijdige plant wat gebruikt kan worden voor medicijnen, textiel, in de bouw, als diervoeder etc. Er is becijferd dat indien Nederland hennep zou legaliseren dit een jaarlijkse extra opbrengst van meer dan 60 miljard zou opleveren. Volg onze verfrissende ideeën op http://www.libertarischepartij.nl of http://www.meervrijheid.nl

Ik geloof er niet dat mensen gaan verhuizen naar een andere plaats omdat daar de belastingen lager zijn of iets dergelijks. Want een verhuizing verdien je NOOIT terug door een verhuizing, zelfs niet als het 50% scheelt.
Maar over Almelo moet ik zeggen dat het een dure gemeente is en je krijgt er niets voor terug. De stad is vies, denk aan de mensen die overal spugen op de grond, overal hondenpoep en slecht liggend straatwerk.
Ik heb enorm veel spijt dat ik hier ben komen wonen! Er zijn in mijn straat parkeerproblemen. Een groot park, maar voor de honden en voor kinderen nul komma nul. Ik heb contact gehad met mensen van de gemeente, ze zelfs bij mij thuis geweest maar het resultaat was NUL.

Meer zeggenschap voor de inwoners van Almelo zal het belangrijkste speerpunt zijn van ons verkiezingsprogramma in 2014. Maar met 1 zetel zal het niet veel uithalen, maar de inwoners hebben het wat dat betreft zelf voor het zeggen. Meewerken of kandidaatstelling als raadslid voor LKA is dan ook enkel weggelegd voor eerlijke, echte Almeloërs.
http://www.lkalmelo.nl

Libertarische Partij Almelo

Laten we dan tevens een petitie starten voor directe democratie in Almelo om dit soort misstanden in de toekomst te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de dreigende sluiting van het zwembad het Sportpark, de kinderboerderij, filialen bibliotheek, sporthallen en gymzalen etc.

Directe democratie is een bestuursvorm waarbij Almeloërs zelf direct wetsvoorstellen kunnen indienen en erover stemmen. Ook besluiten van de gemeente Almelo kunnen dan aan een referendum onderworpen worden. Dit is met de huidige stand van automatisering en het feit dat tegenwoordig vrijwel iedereen een computer heeft relatief eenvoudig in te voeren.

Directe democratie is in Zwitserland een groot succes. Burgers betalen het grootste gedeelte van de belastingen aan de plaatselijke gemeente i.p.v. aan de overheid. Directe democratie i.c.m. met secessie betekent dan ook dat gemeentes onderling met elkaar concurreren en dus moeten zorgen voor de beste voorzieningen tegen de laagste belastingen, omdat burgers anders verhuizen.

De Libertarische Partij heeft onlangs alle raadsleden opgeroepen om zich hard te maken voor directe democratie. Met uitzondering van raadslid Gerwin Kamphuis van LKA, zijn blijkbaar alle resterende raadsleden en politieke partijen in Almelo tegen meer zeggenschap voor de burgers in Almelo. Wel betalen, maar verder de mond dichthouden. Als dit democratie is mag het wat ons betreft gestolen worden. http://www.dedemocratievoorbij.nl

Wie start de petitie: Directe Democratie Nu!

Geef een reactie