Oorlog om Appie op het kruispunt

In de onafgebroken reeks blunders en fratsen van het Almelose regime van burgemeester en wethouders (ze hebben er een dagtaak aan) is nu de tijd aangebroken voor de volgende onnodige (ver)pesterij: het onzalige plan om op de kruising van de Violierstraat en de Bornsestraat een klein winkelcentrum met o.a. een Albert Heijn-vestiging te realiseren. Ruim een jaar geleden had AlmeloAnders al een interview met bewoners rondom deze kruising, die een gemeentelijk document lieten zien waarop zwart-op-wit staat dat op de beoogde locatie een woonbestemming rust. Dit strookte echter niet met plannen van verantwoordelijk wethouder Van Woudenbergh. Die ziet er liever detailhandel. In een raadsvergadering deed hij de brief dan ook af als onzin en verkeerd verstrekte informatie (dit is terug te vinden op de website van de gemeente Almelo).

Geen AH op dit plein. Stop dit plan. Hier komt ellende van. Neem ons serieus, er is nu nog keus.

Om de zaken toch door te kunnen drukken werd het lumineuze idee bedacht om de geldende Detailhandelsstructuurvisie als achterhaald aan te merken. Daarin staat namelijk dat deze locatie niet geschikt is voor detailhandel. Die conclusie komt de gemeente nu erg slecht uit, waarna -mede op aandringen van de Partij van de Arbeid- besloten werd de Detailhandelsstructuurvisie te herzien en wel op zo’n manier dat ineens het bestemmingsplan kan worden gewijzigd. Zo doen we dat nog steeds in Almelo. Het vreemde van alles is dat gedurende de gehele discussie met geen woord over omwonenden en de mogelijke overlast is gesproken. Geen ambtenaar die de omwonenden officieel in kennis heeft gesteld. Wat het college in haar hoofd heeft, heeft ze niet in haar achterwerk. De plannen zullen koste wat kost doorgaan, ook al levert het een toekomstige gevaarlijke verkeerssituatie op. Vreemd genoeg is er een uitstekend alternatief voor dit plan te realiseren in het vrijkomende autobedrijf Scholten op de hoek van de Zuiderstraat en de Burgemeester Raveslootsingel (collega-site almelonieuws.nl heeft dat uitgebreid beschreven red.). Zelfs de Aldi wil daar meewerken aan een gezamenlijk plan.

Een supermarkt, die onze rust verstoort? Gemeente dat is toch ongehoord?

Een grote groep omwonenden heeft inmiddels de messen geslepen. Het is inmiddels oorlog op het kruispunt en afgelopen week brachten de bewoners alvast een aantal spandoeken rondom het terrein aan. Ze zullen zich niet zomaar gewonnen geven en hebben al aangekondigd het juridische gevecht met de gemeente tot de laatste snik aan te gaan. Wel jammer dat de gemeente altijd procedeert met gemeenschapsgeld terwijl de machteloze inwoner het met eigen centen moet doen. Dit soort praktijken is in Almelo echter schering en inslag, dus niemand kijk er nog van op.

Posted by Redactie

3 comments

De raad keurt toch bestemmingsplannen goed!

Mogelijke oplossing:
De raad keurt de wijziging van dit bestemmingsplan niet goed en gaat over tot de orde van de dag.
De helft van de raadsleden + 1 is voldoende.
Na vele rapporten (KPMG) is het ons bestuursclubje nog steeds niet duidelijk, dat de raad op basis van de juiste informatie beslist!!
De raad moet zich niet langer met halve of gebrekkige of onjuiste informatie het bos in laten sturen.

De inspraakpoppenkast: Een politiek machtsspel dat burgers in de kou laat staan .

Enkele dagen geleden schreef ik dat het toch wel heel erg is dat de meeste mensen -althans: dat vermoed ik- geen vertrouwen hebben in ons bestuur.
Nog ernstiger is eigenlijk dat de gemeente ons, burgers van dit rare stadje, niet serieus neemt. Het lijkt wel of B&W een hekel hebben aan de bevolking.
En het állerergst is dat er van alles wordt beloofd (transparantie!) en dat er helemaal niks van terecht komt.
Wat doen wij hieraan, geachte mede-bewoners?

Geef een reactie