Wie wordt ‘Almelo’s politicus van het jaar’?

 

AlmeloAnders houdt deze maand de verkiezing voor de titel ‘Almelo’s politicus van 2012′. Het afgelopen jaar waren het toch de zogenaamd ‘nietszeggende’ partijtjes en individuen, die opvielen, stevig van zich lieten horen en ook daadkracht hadden.  Hieronder nomineren wij raadsleden in willekeurige volgorde. Wie ontbreken er volgens u nog? En Waarom? Laat het ons vandaag weten. Want morgen openen wij de poll!

Kandidaten-2cHarry de Olde (PVA) toont zich altijd bewogen met de minderbedeelden in de Almelose samenleving en maakt daarbij steeds de juiste keuzes: geen stadhuis, geen subsidie Theaterhotel. Harry toonde zich bovendien een dierenvriend pur sang en liet zich vrijwillig opsluiten in het dierenasiel om aandacht te vragen voor een nieuw onderkomen.

Hans Buitenweg (Groen Links)  is integer, sociaal betrokken en tegen verkwisting van overheidsgelden. Hij probeerde de raad zover te krijgen dat de benzineslurpende dienstauto’s aan de dijk werden gezet en pleitte voor het behoud van het zwembad. Wat de dienstauto’s betreft slaagde zijn poging niet aangezien deze luxeapparaten nog aan langdurige leasecontracten vastzitten. Wel is door B&W toegezegd minder een beroep te doen op chauffeur Klaas, die nu de interne postbode is geworden.

Gerwin Kamphuis (LKA) is misschien een onconventioneel raadslid maar wist dit jaar diverse successen te behalen. Niet in de minste plaats stelde hij de contractbreuk van het Theaterhotel aan de orde. Hoewel de jaarlijkse subsidie wel werd opgestreken pleegde men niet de afgesproken investeringen. Mede door toedoen van Kamphuis werden de afspraken extra aangescherpt. Recentelijk zette Kamphuis nog de Poortaffaire op de agenda en stemde de raad in met een rekenkameronderzoek.

Gijs Stork (ALA) – verdient het volgens velen eveneens om toegevoegd te worden als kandidaat. Al jaren (zeker van 2008-2012) heeft hij kritische vragen gesteld over de Fortezza-deal met van der Looy en zat hij telkens op het goede spoor. Bovendien spaart hij het college evenmin, ook niet in andere dossiers.

Israa Abdullatif (VVD) toonde zich een onafhankelijk denker (een van de weinigen in de gemeenteraad) en weigerde in te stemmen met de komst van een nieuw stadhuis ondanks de druk van haar eigen fractie. Daarmee is zij eigenlijk de enige VVD-er in de hele VVD-fractie, want die stemde en masse voor het stadhuis. Dat zal naar onze mening de ondergang van het stadhuis en daarmee de lokale VVD betekenen. Hoezo orde op zaken stellen? Alleen Israa mag van ons terugkeren.

Jan Veenstra (ChristenUnie )- Hij blinkt uit in dossierkennis, stelt de goede vragen, maar heeft een mindere politieke antenne. Komt teveel met oplossingsgerichte ideeën die vervolgens worden afgeschoten door coalitie en oppositie.

 Huub Isendoorn (D66) toont zich fel tegenstander van een nieuw stadhuis en pleit voor een degelijke financiële huishouding. Isendoorn is voor niemand bang, spreekt duidelijke, voor iedereen begrijpbare taal en schroomt niet om met het college af te rekenen.

AlmeloAnders kreeg de volgende suggesties binnen voor de verkiezing van ‘Slechtste Raadslid van 2012’:

Vos (G.P.), Peter – heeft nog niets van zich laten horen
Gerritsen (F.J.), Fred – roept veel, maar vooral voor de bühne
Geerdink (M.M.), Marc – te vaak afwezig, weinig dossierkennis en vaart blindelings op Stork sinds zijn overgang van TROTS naar ALA
Cornelissen (F.J.), Javier – te vaak afwezig. Heeft wel de potentie om een goed raadslid te kunnen zijn.
Nijhuis (H.K.), Herman – Betweterig VVD-fossiel. Blinkt uit in wollig taalgebruik, waardoor raad en college vaak niet weten wat hij nu precies bedoelt.

Posted by Redactie