Wij stellen u het college B & W Almelo in 2014 voor

V.l.n.r. wethouder Kamphuis, wethouder Stork, burgemeester Gerrie ter Plekke, wethouder De Olde en wethouder Visser.

 Allereerst danken wij iedereen die een stem heeft uitgebracht op onze verkiezingspoll. 307 uitgebrachte stemmen is niet niets! De uitkomsten bevestigen het beeld dat wij al langer hadden: de regerende collegepartijen verliezen enorm ten gunste van de PVA, ALA-AOV en Lijst Kamphuis. Een ding is duidelijk: Almeloers vertrouwen de oude politiek niet meer en stemmen massaal op nieuwelingen.

De tweede plaats voor ALA-AOV is een grote opsteker voor partijleider Gijs Stork, die als een van de weinigen zijn rug rechthoudt in een raad vol types met knikkende knieën. Harry de Olde van PVA heeft een sterke achterban, die de dupe wordt van het zwalkende sociale beleid dat de gemeente voert. Zelfs als een niet bestaande partij als AlmeloAnders nog 21 stemmen weet te vergaren dan is er echt iets aan de hand in deze stad. D66 volgt met 19 stemmen hetgeen ongetwijfeld een teleurstelling moet zijn voor Fred Gerritsen. Hij heeft nog een kleine 1,5 jaar om aan geloofwaardigheid te winnen en het moet gezegd: bij de laatste belangrijke discussies legde hij het college het vuur na aan de schenen. Vooral in tweede -niet van een blaadje afgelezen- termijnen blinkt Gerritsen uit.

Dat de PvdA nog 18 stemmen weet te vergaren zal wel aan het Diederik Samsom-effect liggen echter zijn het de laatste stuiptrekkingen van een partij, die volgens haar eigen Jaap Stapel niet in mensen investeert. Wat gek dat mensen het woord ‘salonsocialisme’ in de mond nemen. De klappen vallen bij de VVD en het CDA, partijen die zwaar verliezen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn. In plaats van het beloofde financieel orde op zaken te stellen, gaat men vrolijk verder met geld uitgeven aan Waterrijk een nieuw stadhuis een nieuwe binnenstad, zaken die de gewone Almeloers helemaal niet willen en de stad steeds dichter bij een Artikel 12-status brengen… Ook het op geen enkele wijze nakomen van vierkiezingsbeloften, vriendjes- en achterkamertjespolitiek en burgertje/ondernemertje pesten (Dolle Pret / bewoners hoek Violierstraat-Bornsestraat) zullen vooral de VVD, maar ook het CDA straks duur komen te staan. En terecht! De zittende oude machtsgeile garde -die straks toch de biezen en het wachtgeld pakt- maakt veel stuk voor hun jongere, wél integere opvolgers. Een soort verschroeide aarde-effect dus.

Wij namen alvast een voorproefje op de verkiezingen door een welwillend schaduwcollege voor 2014 samen te stellen. Tegen die tijd levert AlmeloAnders wel de nieuwe burgemeester: onze eigen verslaggeefster Gerrie ter Plekke. We moeten toch wat met die vergaarde stemmen, nietwaar?

 

 

Posted by Redactie