Wraak van de coalitie: cordon sanitaire rond De Olde en Kamphuis

Er lijkt oorlog te zijn uitgebroken in het Almelose politieke wereldje. Op collega-site AlmeloNieuws.nl lazen wij namelijk een vileine column van vaste columnschrijver ‘Fijnslijper’ over een dreigend ‘cordon sanitaire’ voor de raadsleden Harry de Olde en Gerwin Kamphuis. Vooral vice-voorzitter van de gemeenteraad Jaap Stapel schijnt volgens de ‘Fijnslijper’ zeer verbolgen te zijn over de brief van het tweetal aan Gedeputeerde Staten van Overijssel met het verzoek om het Almelose college van B & W onder verscherpt toezicht te stellen. Nu dat hele feest van verscherpt toezicht niet doorgaat vierden de coalitiepartners feest en begon Stapel de messen te slijpen.

UncleJaapFesterAlmelo-1aKlik op de foto en zie wat er gebeurt.

Dat belooft wat, want deze Stapel wil bij de volgende verkiezingen ook nog eens wethouder worden. Ziet u het voor u? Deze griezelige pantoffelheld duldt dan helemáál geen tegenspraak meer. We moeten straks allemaal in zijn PvdA-gareel lopen. Dát zijn pas enge toestanden.

Lees het artikel op AlmeloNieuws hier zelf.

En voor wie écht geïnteresseerd is in deze anti-democratische Uncle Nitwit valt onder de volgende links allerlei moois te lezen:

http://www.emmen.sp.nl/nieuws/2006/11-07/index.shtml – Stapel onder curatele

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/meer-verlies-emco-dan-gedacht

http://www.youtube.com/watch?v=MaRqvf9BIOY

Jaap Stapel stapt op als directeur bij EMCO. (Vóór EMCO moest Stapel bovendien opstappen bij een Automotivebedrijf in Amsterdam en daarvoor bij Texas Instruments in Almelo).

http://www.bgemmen.nl/index.php/archief/documenten-archief/archief-2008/221-het-emco-rad-van-onfortuin-van-wethouder-jan-kuper

UPDATE: http://www.tubantia.nl/regio/almelo/raadslid-met-suggestieve-vragen-krijgt-kritiek-van-college-1.3581833

 

Posted by Redactie

10 comments

Er kan m.i. veel beter een ‘cordon sanitair’, klinkt overigens erg vies, gelegd worden om het college vanwege het jarenlange wanbeleid en de vele uitglijders die er steeds gemaakt worden zoals het veel te bombastische gemeentepaleis, de vele verliesgevende gronduitgiftes, het relatief zeer zwakke optreden van de Almelose politie zo bleek uit de verslaggeving, de veel te hoge leegstand met 23% in de binnenstad, het, zonder instemming van de gemeenteraad, 35 miljoen financiering vragen bij BNG, het mislukken van Waterrijk en ga-zo-maar-door. Kortom dit college is een gevaar voor de Almeloërs en verdient zelf een cordon sanitair !

Bevrijd Almelo van nietskunners

Wat doet deze “lapzwans” in de politiek in Almelo ??
Deze man is nergens geschikt voor en laat alleen maar ellende achter !
Weg met die vent.

Lijst Kamphuis Almelo

Het zal algemeen bekend zijn dat mijn politieke voorkeuren nooit zijn uitgegaan naar de gevestigde partijen, zeker naar de PvdA niet. Het liefst wil ik wel met leden van de raad door een deur kunnen, maar ik zit er niet om vriendjes te maken. Dus als ik het ergens niet mee eens ben of als ik vind dat ik een brief naar de provincie moet opstellen, dan doe ik dat. Ongeacht wat een ander daar van vindt.

De genoemde wandelgangenpraat op Almelo Nieuws heb ik niet meegekregen. Ook ik heb Stapel afgelopen woensdag gesproken op een eindejaarsbijeenkomst en van bijten van zijn zijde was geen sprake, ook niet van collegeleden. Stapel zei mij dat hij blij was dat de ”curatele” niet doorging, maar dat hij ook snapte dat ik dat jammer vond.

Het gaat mij om de politieke inzichten en zaken. Wat er bij EMCO, Texas Instuments of waar dan ook is gebeurd interesseert me weinig. De informatie hierover is erg ongedetailleerd en bevat veel veronderstellingen en meningen.

Mij is recent nog geadviseerd om het niet op de man te spelen met andere dan politieke feiten of zaken. Wat dat betreft gaan we er de komende anderhalf jaar nog even lekker tegen aan.

Laat de Heer Stapel eerst eens naar z’n eigen CV kijken voordat hij democratisch gekozen raadsleden ondemocratisch gaat lopen uitsluiten via een ‘cordon sanitair’. Zijn antecedenten lezende valt er nog heel wat te verbeteren aan deze ‘sociaal-democraat’. Als de PVDA verstandig is, kappen ze met deze brokkenpiloot. Anders kan de PVDA het in 2014 helemaal schudden.

In de perikelen rondom Emco is het volgende statement veelzeggend:

“In reactie op het vertrek van algemeen directeur Jaap Stapel geeft OR voorzitter Remke Panman in het DVHN van maandag 29 september 2008 aan blij te zijn met het vertrek van de rechtlijnige, zakelijke en kille technocraat Stapel. En tevens wordt vermeld dat bij overleg tussen OR en directie een onafhankelijke voorzitter als scheidsrechter al tijden pure noodzaak is om niet met elkaar te botsen”.

Weer zo één die uitgekakt is in het bedrijfsleven en dacht een Sociaal Werkvoorzieningsbedrijf te kunnen leiden. Het tegenovergestelde is gebeurd, namelijk grotere tekorten en een gespannen werksfeer door een anti-democraat als directeur. De PvdA Almelo heeft met het binnenhalen van zo iemand de achterban weer eens niet serieus genomen. Ben benieuwd of de kiezers dit straks zullen afstraffen.

Hij lijkt op Berlusconi, ook zo’n enge griezel.

Is dit nu wat ze een potlootventersjas noemen?

Cordon Sanitaire ?? door een zekere Stapel?
Heb op Google, CV Stapel PVDA ingetypt, en dan Zoeken ,Wat je dan van deze persoon tegenkomt aan door hem geleverde prestaties, Treurig
Schiet mij gelijk het woord Sanitair te binnen. —Gelijk door het Toilet trekken deze man.!!
Jammer dat die Almeloers die PVDA hebben gestemd, het moeten doen in het door hen niet verwacht intellectuele gehalte van die raadsleden die een Stapel kiezen als waarnemend voorzitter, welke totaal geen kritiek kan verdragen. En de achterban verhoede het dat die Wethouder zou worden.
Over 2 jaar mogen de Almelose kiezers het weer zeggen.

Het laatste waar we op zitten wachten is zo’n figuur als Stapel op het wethouderspluche. Een ware salon socialist die zelf baadt in weelde en denkt iets te hebben met de traditionele achterban van de Partij van de Arbeid(ers). Kouwe kak zonder gevoel voor democratie, en dat bij de PvdA.

Allereerst heeft het College van B & W zeer ondemocratisch gehandeld door een tweetal peilingen over het gemeentehuis totaal te negeren en toch met alle geweld dit gemeentehuis er door te drukken. Het is overigens nòg ondemocratischer van haar waarnemend raadsvoorzitter Stapelgek om een andersdenkende minderheid als de PVA ronduit te bedreigen met een cordon sanitair waardoor deze ‘socialist’ zich juist kwalificeert als het tegenover gestelde in onze lokale democratie. Wij begrijpen overigens nog steeds niet wat de werkelijke reden is van een willens en wetens doordrukken van het gemeentepaleis zonder rekening te houden met het feit dat Almelo al maanden totaal door zijn cash heen is en alle jaren op de pof leeft met dalen inkomsten en snel stijgende schulden !

Geef een reactie