Almelo Nouveau van de baan door faillissement Prosyn

In dagblad Twentsche Courant Tubantia staat vandaag te lezen dat het veel bekritiseerde project Almelo Nouveau, dat in het gebied Weggeler naast de Nijreessingel zou verrijzen niet doorgaat. Gesteld kan worden dat het niet doorgaan alles te maken heeft met de tegenwerking van de gemeente en dat met name de VVD Almelo (wethouder Van Woudenbergh lacht ongetwijfeld in z’n vuistje) alles in het werk stelde om het project te torpederen dan wel te traineren om de eigen vriendjes te beschermen.

3183 091224 boekje [A3].pdf

Keer op keer moesten de plannen worden aangepast en telkens moest de firma Prosyn tekst en uitleg aan de gemeenteraad komen geven en de oorspronkelijke plannen gedwongen  aanpassen. Hierbij haalden de raadsleden, in het geheel niet gehinderd door ook maar ENIGE kennis van zaken,  de gekste argumenten aan en uiteindelijk bleek het hele plan door al die aanpassingen dusdanig verzwakt dat de uitvoering op losse schroeven kwam te staan. Dit is des te wrang aangezien momenteel op de locatie tegenover het Nouveau-perceel een nieuw onderkomen van Trivium Meulenbelt verrijst en de groep ouderen die daar wordt gehuisvest zou heel erg gebaat zijn bij een verzamelgebouw als Almelo Nouveau. Helaas spelen er in de Almelose politiek áltijd verstrengelde belangen!

In de krant van vandaag (zaterdag) geeft directeur John Nijhuis van ontwikkelaar Prosyn aan dat Almelo Nouveau nog steeds gebouwd gaat worden, maar dat hij ‘strontziek’ van de Gemeente Almelo wordt. Helaas is Prosyn door de feiten ingehaald en lezen we, na even te hebben gegoogled, dat de ontwikkelaar failliet is. Als projectontwikkelaar, die zulke enorme tegenwerking van de gemeente heeft ondervonden zou ik me alvast voorbereiden op het samenstellen van een flinke schadeclaim. Die heeft de gemeente dubbel en dwars verdiend.

Prosyn

 NASCHRIFT REDACTIE:  Aangezien curator Van Wijk nog geen verslagen over het faillissement van Prosyn beschikbaar heeft gesteld is het ook (nog) niet bekend uit hoeveel en welke onderdelen de holding Prosyn bestaat. Het kan dus evengoed zijn dat het project Almelo Nouveau binnen een onderdeel van de holding valt dat mogelijk NIET bij het faillissement betrokken is. Kortgezegd: de kansen zijn mogelijk nog niet verkeken. TéCé.

Posted by Redactie

2 comments

Libertarische Partij Almelo

Het is ze weer gelukt, helaas zal een mogelijke schadeclaim uiteindelijk indirect opgehoest moeten worden door de Almeloërs zelf. Zeer bedroevend en een aderlating voor de welvaart in Almelo. Op naar nog meer werkloosheid en armoede.

Geef een reactie