BREAKING: De waarheid achter de sluiting Wawollie

Wij baseren ons op informatie uit het gemeentehuis.

Er is veel te doen rond de sluiting van kringloopwinkel Wawollie aan de Plesmanweg 1. Daarbij is het college van B&W zeer voortvarend te werk gegaan. Wat blijkt? Enkele weken geleden bracht een delegatie bestuurders onder wie de wethouders Van Woudenbergh, Andela, Van Marle en topambtenaar Haarhuis een bezoek aan Henk Bolk van het gelijknamige transportbedrijf aan de Plesmanweg 3. Die kwamen natuurlijk niet alleen voor een kopje koffie. Het geval wil namelijk dat het bedrijf op steenworpafstand van kringloopwinkel Wawollie ligt. Zie het kaartje.

Wawol

Bolk is een prominent VVD’er met connecties die tot ver in Den Haag reiken. Op zijn jaarlijkse haringparty laten lokale en landelijke politici zich graag door Bolk in de watten leggen.

 

Kliek

Voor Bolk is de aanwezigheid van de kringloopwinkel een doorn in het oog. Naar eigen zeggen vindt Bolk de kringloopwinkel “niet representatief ” en “schaamt hij zich voor de hoge gasten” die hij over de vloer krijgt. De tot nu toe geheim gebleven ontmoeting vond plaats kort voordat het college een standpunt moest innemen over de vraag of de activiteiten in overeenstemming waren met de verleende omgevingsvergunning.

U kent het vervolg: het college vindt de activiteiten van Wawollie in strijd met de zelf verleende vergunning en zegde de overeenkomst met Wawollie op. Maar liefst 55 medewerkers dreigen op straat te staan.  VVD’ers, bang dat zij zijn voor een boos telefoontje uit Den Haag, lieten VVD-raadslid Jemy Pauwels wat laffe vraagjes op papier zetten die vooraf waren afgestemd met het college. Zo wordt naar buiten de indruk gewekt dat men ‘kritisch’ is. 

Bolk zelf is er 100% van overtuigd dat het bezoek de doorslag heeft gegeven.

Kortom: het college laat zijn oren hangen naar een rijke en invloedrijke ondernemer in plaats van naar een oplossing te zoeken. Als dit niet naar belangenverstrengeling en nepotisme riekt, weten wij het ook niet meer. Saillant detail is dat de lokale VVD graag nog wat geld van Bolk ontvangt voor de campagnekas voor de komende verkiezingen. Zo gaat dat hier, want: wiens haring men eet, diens woord men spreekt.

Update 1: wethouder Timmer noemt het bezoek aan Bolk een ‘werkbezoek’ maar ontkent op Twitter daarbij aanwezig te zijn geweest. Wij gaan ervan uit dat het college volgende week een ‘werkbezoek’ aan Wawollie gaat brengen.