BREAKING. Rechtstreeks uit het achterkamertje:

College gaat poortonderzoek torpederen

Nadat eerder bekend werd dat een klokkenluidende ambtenaar per direct op non-actief werd gesteld is ons nu ter ore gekomen dat de Almelose coalitiepartijen hebben besloten dat er GEEN onderzoek naar de veelbesproken ‘Poortaffaire’ komt. Met andere woorden: het college zal er vierkant voor gaan liggen. Een en ander is afgelopen week keihard in één van de vele achterkamertjes van het fraaie Almelose stadhuis van de hand van architect Oud bekokstoofd. Klaarblijkelijk ligt de zaak nog vele malen gevoeliger dan werd gedacht.

Poortaffaire-Almelo

De openheid en transparantie waarmee het Almelose college dweept bestaat niet. Dat weet inmiddels iedereen. Echter, het aan alle kanten dichtgetimmerde coalitieblok begint hier en daar pijnlijke gaatjes te vertonen en uit die gaatjes lekt soms zeer interessante informatie. Zo ook bovenstaande informatie. Wij zijn blij met zulke lekken en garanderen dan ook absolute anonimiteit. In tegenstelling tot andere media, speelt AlmeloAnders nimmer of nooit informatie door naar het regime aan het Stadhuisplein!

Hoe de coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA het gaan aanpakken is niet bekend, maar het lijkt erop dat er al besloten is voordat de gemeenteraad in kennis is gesteld. Die zou bovendien nog steeds moeten beslissen over de aanpak van een poortonderzoek, dat door de Rekenkamercommissie zou worden uitgevoerd. Ondertussen echter wordt het diepe gat al gegraven, het vloerkleed opgetild en de deksels van beerput en doofpot opgezocht, want dat onderzoek mag en zal er niet komen. Dit is de Almelose versie van democratie. Een betere benaming voor deze enge DDR-achtige bewegingen is echter ‘Demagogie’ of wellicht zelfs ‘Dictocratie’. De race is overduidelijk al gelopen, ondanks vele inspanningen van onder anderen raadslid G. Kamphuis van LKA. Op de vraag wat in vredesnaam het werkelijke motief voor het afserveren van het onderzoek is, kan het antwoord kort en krachtig zijn: de angst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. TéCé.

Posted by Redactie