College B&W gijzelt gemeenteraad van Almelo. Stad onbestuurbaar.

 

Huub

Gisterenavond vond achter gesloten deuren de tweede ‘geheime’ raadsvergadering over de bouw van een nieuw stadhuis plaats. De burger begrijpt allang niet meer waarom over zo’n majeur onderwerp in achterkamertjes vergaderd moet worden.

Volgens Gerwin Kamphuis sprak de burgemeester dreigende taal over de vervolging van iedereen die informatie uit de raad lekt. Dat zou vorige week zijn gebeurd toen Almelo Anders meldde dat gesproken werd over uitstel van de bouw en de mogelijkheid om de gemeente in het belastingkantoor onder te brengen.

Volgens de burgemeester zouden raadsleden zich blootstellen aan een gevangenisstraf van ten hoogste een jaar. Kamphuis beticht het college van een dubbele moraal. Volgens hem is er in de poort-affaire valsheid in geschrifte gepleegd maar is hiervan geen aangifte gedaan. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Dat Kamphuis deze informatie ‘lekt’ laat zien dat hij voor de duvel niet bang is en in alle openheid zijn werk wil doen. Het is van de zotte dat het middel van de besloten raadsvergadering zo vaak wordt ingezet. Hoe kan de burger de heren en dames politici nog vertrouwen?

Vorige week verliet het raadslid Bert Hummels (LA) ook al uit protest de eerste ‘geheime’ raadsvergadering. Hij vroeg zich af of vergaderen in beslotenheid een correct onderdeel is van de raadsvergadercyclus. Het antwoord ligt besloten in de vraag.

Ook Rob Snijder, voorzitter van Partij Vrij Almelo, liet in een brief aan het college weten dat het raadslid Harry de Olde voortaan geen geheime vergaderingen meer zal bijwonen omdat hij  dan zijn controlerende taak als volksvertegenwoordiger niet kan uitvoeren. Daarom ontbrak hij gisteren.

In Almelo gaat het allang niet meer om de inhoud. Met de verkiezingen voor de boeg is de stad  onbestuurbaar geworden.

5 comments

Naar het zich laat aanzien zal deze burgemeester voor de 3e keer haar ambtsperiode niet voltooien.

De meeste raadsleden durven niet in te gaan tegen hun partijgenoten in het College. En de rest – op een enkeling na – heult ook fijn mee met B&W. Want anders zouden ze – net zoals de PVA – niet meer naar de 2e “geheime” vergadering zijn gekomen. Het is te hopen dat de inwoners van Almelo in maart 2014 EINDELIJK eens anders gaan stemmen!

Uit de schoorsteen van het almelose stadhuis, zal met dit college nooit geen witte rook komen.
Omdat de raadsvergaderingen die je openbaar bij kunt wonen, zeldzaam worden, zijn de prijzen om die bij te kunnen wonen inmiddels gestegen
En de rijksrecherge zal toch niet alleen raadsleden controleren,? omdat college leden het ook zouden kunnen zijn.
Er zal ongetwijfeld iemand met een inlegkruisje rond lopen om lekkage te maskeren.

Beste raadsleden,

Laten jullie je nog langer chanteren door B&W of durf je eens collectief als volksvertegenwoordigers stelling te nemen en te weigeren om aan dit soort wanstaltige geheimdoenerij mee te doen? Een bekend spreekwoord zegt: beter één dag te leven als een leeuw dan een leven lang als schaap.

Alle leermomenten ten spijt…B & W raakt het hautaine en eigengereide gedrag nog steeds niet kwijt.

Geef een reactie