De terechtstelling van Pieperiet nagespeeld

AlmeloAnders komt nooit met komkommernieuws, echt nooit niet nimmer, want saai. Als er niets te melden is, doen we dat niet. Maar de zomerdroogte is weer voorbij, de politiek blijft ook nog wel even gortdroog, maar we beginnen september met een knallende positieve noot: een regel(r)echte opknoping. Want geen mooier vermaak dan leedvermaak. Toch? Afgelopen zondag werd op het Kerkplein (Grote Kerk) de terechtstelling van de laatste ter dood veroordeelde te Almelo nagespeeld door enkele rechters van de lokale rechtbank, aangevuld met enkele figuranten en vrijwilligers van het Wevershuisje. Dit waargebeurde feit (Gerrit-Jan Pieperiet heeft echt bestaan en werd echt aan de galg gehangen op de Koornmarkt), werd een leuk spektakel. De filmbeelden ziet u hieronder:

Posted by Redactie

2 comments

Lijst Kamphuis Almelo

Laatste terechtstelling was overigens in 1945, verzetsleden, verraden door Nederlanders. Gedenkteken staat aan de Bolkshoeksweg.

Had nu die rechter niet even leuk kunnen meedoen door zijn formele pak en stropdas uit te wisselen met historische kledij? Er is toch geen biet aan als zo’n droogstoppel op een dergelijk toneelstuk op komt draven alsof hij in de huidige rechtbank verschijnt? Hij was toch niet aan het aan werk of zo? Soms ben je ook gewoon een mens die met een feestje mee wil doen! Toch?

Geef een reactie