Eerste gaten Nijreessingel zitten er al weer in .-.-.UPDATE.-.-.

Autoschade? Stuur uw claim naar Stadhuisplein 1, 7607 EK ALMELO

Hoewel het slechts een paar weken heeft gevroren vallen er opnieuw gaten in het wegdek van de Nijreessingel. Ditmaal dreigt het deel van de weg onder het viaduct op korte termijn een gatenkaas te worden. Heei, dejá vu? Hebben we dit niet eerder bij de hakken gehad? Jazeker!. Nog niet zolang geleden werd al eens een groot deel van het wegdek vervangen, maar dat gebeurde niet direct. Bent u mal? We zijn hier in Almelo hoor. Gedurende bijna een jaar werd destijds nauwelijks tot geen actie ondernomen. Ondertussen moest de weggebruiker zich een ware rallyrijder tonen door dagelijks slalommend om de grote gaten van de ene kant naar de andere kant van de singel te kunnen komen.

GatindeWeg

Als extra cadeautje kregen de bestuurders (nee, niet die in het stadhuis) ook nog eens te maken met een regen aan opspattend asfalt en grind, met ruit- en lakschades tot gevolg. Ook daaraan had de gemeente een broertje dood. Het ging er om wie verantwoordelijk was voor de bizarre kwaliteit van het wegdek en bij wie de uiteindelijke rekening van de reparatie kon worden neergelegd. Daarover werd bijna een jaar gedicussieerd en in de tussentijd had men lak aan autorijdend Almelo. Wat er wel gebeurde: de toplaag werd weggefreesd. Gaten waren er daardoor niet meer, maar opspattend grind daarentegen nog wel. Uiteindelijk werd duidelijk dat de wegenbouwer het asfalt op onjuiste wijze had gelegd, dus lag daar de verantwoordelijkheid. Wél heeft de gemeente zelf nog ook een fikse bijdrage in het herstel moeten bijdragen. Je kunt je afvragen waarom destijds het relatief kleine deel onder het viaduct ook niet meteen is vernieuwd. Nu wordt het een herhaling van voor weggebruikers heeeeel vermoeiende zetten. Zucht…

UPDATE: eerlijk is eerlijk. De gemeente Almelo heeft na constatering van de gatenkaas zeer snel actie ondernomen en inmiddels zijn de grote gaten gedicht zodat er geen gevaarlijke situatie meer is. Chapeau! Wat wél goed te zien is: het asfalt op dit deel van de Nijreessingel is er slecht aan toe en zal op termijn hoe dan ook vervangen moeten worden.

Posted by Redactie