Gijs Stork: burger heeft laatste woord over stadhuis

In een interview met Almelo Anders gaat raadsnestor Gijs Stork (ALA) in op het verdwijnen van AOV, de commotie rond het declaratiegedrag van PvdA-raadslid Jan Hammink en de bouw van een nieuw stadhuis. Volgens Stork is ALA er voor iedereen en niet alleen voor de ouderen in de samenleving. Stork roept alle fractievoorzitters en wethouder Van Marle op om over de kwestie Hammink te praten. Gelet op het verzet tegen de komst van het nieuwe stadhuis (inmiddels hebben 1657 mensen de petitie ‘Geen nieuw stadhuis getekend’) zou de burger de beslissende stem moeten krijgen. Dat kan bij de komende raadsverkiezingen wanneer Stork zich wederom verkiesbaar zal stellen als lijsttrekker voor ALA.

Posted by Redactie

4 comments

Ten aanzien van het nieuwe stadhuis zijn we er nu uit– DE KARELSKAMP– komt, als ideale locatie in beeld, iedere ambtenaar een eigen kantoor, verder zijn restaurant, en ontspanningsfaciliteiten aanwezig.
De beveiliging is aanzienlijk beter als bij het huidige stadhuis, met bewakingscamera,s
voldoende parkeer mogelijkheden,en uitstekend berijkbaar via de rondweg om Almelo.
met wat kleine aanpassingen, en een verbouwing voor de raadszaal, zou dit een goede optie kunnen zijn
verder is het min of meer een FORT, dus kunnen we EZZA vergeten.
Als een stadion in de binnenstad, mogelijk is, moet dit ook kunnen.

Almelo, 5 maart 2013

Geachte heer Van Marle,

Naar aanleiding van de declaratie van Jan Hammink aan de gemeente en de betaling daarvan, heb ik nog wat vragen aan u.
Volgens de gemeentewet is het onmogelijk dat een raadslid declareert bij de gemeente en ieder raadslid weet dit ook eigenlijk wel.

Volgens Jan Hammink heeft hij met u en een ambtenaar gesproken en is de betaling van deze declaratie rondgemaakt, onder uw verantwoording. Hierover heb ik 2 vragen aan u:

1. U hoort als wethouder ook te weten dat een raadslid geen betaling kan krijgen van declaraties aan de gemeente. Hoe kan het zijn dat u toch toestemming heeft gegeven voor deze betaling,
terwijl Jan Hammink hiermee problemen zou kunnen krijgen ?

2. Stapel heeft na ontvangst van mijn tip over deze zaak e.e.a. onderzocht en volgens hem was de burgermeester zeer verbaasd dat dit niet via de collegetafel is gegaan. Dat vind ik eigenlijk ook, vandaar de vraag waarom of u dacht dat u dit als wethouder zelfstandig af kon handelen.

Er wordt nu wel van alle kanten naar Jan Hammink gewezen, maar in mijn optiek heeft u hier ook enige steken laten vallen. Graag zie ik daarom uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

Vanavond, gaat de Almelose — komissie STIEKEM– zonder pottekijkers, over het Nieuwe Stadhuis praten, ondanks dat, het laatste woord daarover nog niet gesproken is.
Het bekende Almelose gevecht, tussen de Collegedeurdouwers, en de Bakzeilhalers.
Kiek,n wat Wót.

En gelijk heeft ie.

Geef een reactie