Maquettefoto’s stadstadion lekken uit

Van een ons totaal onbekende man in regenjas ontvingen wij bijgaande foto’s van de maquette van een stadion in de Almelose binnenstad. De foto’s zouden in het Almelose stadhuis zijn gemaakt. Dit betekent dat er serieus mensen bezig zijn geweest met dit plan, dat bij de eerste geruchten al enorme verbijstering en weerstand onder de bevolking opwekte. Er zijn maar weinigen, behalve voetbalsupporters, die een voetbalstadion in het stadscentrum zien zitten. De projectontwikkelaar, Urban Interest, vindt het echter helemaal te wauw en da’s ook geen wonder aangezien hij nu eenmaal de baas in deze stad is. Het college danst naar zijn pijpen, doet braaf opzitten en pootjesgeven zoals dat al decennia in deze stad het geval is. En heb nou geen gezonde realistische kritiek op welk stadionplan dan ook, want dan trapt u op heeeeeel lange zwartwitte tenen.

Stadstadion-1

Overigens meldt onze bron dat de eigenlijke maquette inmiddels al op diverse punten is aangepast. Echter wilden we u de interessante plaatjes, waarop te zien is hoe een stadion een hele binnenstad kan opslokken, niet onthouden. Wat ook niet in de maquette is opgenomen: die foeilelijke lichtmasten.

Maquette-binnenstadstadion-1

En hieronder nog een paar leuke impressies van het fantastische plan waarvoor zelfs een rijksmonument aan de Wierdensestraat (ooit bekend als het ‘Officiershuis’) zou moeten wijken.

Maquette-binnenstadstadion-2

 

 

Posted by Redactie

10 comments

@ Jos

Ik wil je graag bedanken voor je extra bijdrage van 10 miljoen euro. Ik zal er dankzij jou comfortabel mijn biertjes gaan drinken!!

@ jos, jij bent een beetje een voetbal hater of niet? Ik vind het vervelend voor je maar voetbal is tijdsverdrijf nummer 1 van de gehele wereld bevolking en is een enorme business. Heracles is een miljoenen bedrijf die heelveel doet voor Almelo, haar promotie en de gemeenschap. Dus ja het geld komt weer terug!

De kosten die jij noemt waren dacht ik meegenomen in de lening, dit weet ik echter niet helemaal zeker. Mocht dit niet zo zijn dan kan het niet zo zijn dat jij plotseling meer moet betalen omdat er een nieuw stadion komt. Alle projecten die gemeente Almelo het hele jaar door uitvoeren kosten jou veel meer geld.

Het stadion levert heel Almelo veel op. Heracles doet al veel voor de gemeenschap denk aan scholen bezoeken/uitstapjes, programmas voor beperkten, evenementen, sportclub bezoeken en zeker niet te vergeten de promotie van Almelo ter waarde van tientallen miljoenen!

Dus loop niet zo te huuln. Jij zult niet veel last krijgen van het mogelijke nieuwe stadion…

@ALBW en Hans Guikink: Hoezo dat nieuwe stadion kost de gemeenschap niets? Zijn jullie helemaal het spoor bijster of zo? Of groeien er soms geldbomen langs het voetbalveld daar aan de Weezebeeksingel? Of geloven jullie in sprookjes? Het kost de gemeenschap minimaal 10 miljoen, ik zeg MINIMAAL 10 miljoen euro om bestaande clubs uit te kopen, af te breken en opnieuw op te bouwen. En dan heb ik het nog helemaal niet over de aanleg van infrastructuur. Dus stap nu gauw op met die eeuwige leugen dat het de gemeenschap van Almelo niks kost. Doe je huiswerk! Ik moet meer OZB betalen omdat jullie zonodig willen voetballen. Hoest het alsjeblieft zelf op of vraag het geld maar aan die deurwaarder met die grote waffel, die in de Quote 500 genoteerd staat voor zowat 60 miljoen euro!!!

@Hans Guiking

Heracles is financieel 1 van de gezondste clubs uit de eredivisie. De club heeft de boekhouding altijd op orde en geven niet meer uit dan er binnen komt. Een lening zal dus ook gewoon worden terug betaalt. Of er garanties worden gegeven durf ik niet te zeggen maar ik neem aan van wel. Uiteraard ben ik het er natuurlijk ook mee eens dat de lening MOET worden terug betaald. Ik ga hier ook van uit.

Ik zit meer met het nieuwe stadhuis in mijn maag. Dit grapje mag 60mil gaan kosten en hier gaat de burger van Almelo voor betalen. En is het nou echt nodig? zo’n enorm kasteel van een stadhuis? Worden we daar allemaal beter van? Ik vraag het me af. De gemeenteraad en college heeft in iedergeval makelijk praten. Volgens mij komt meer dan de helft niet eens Almelo.

@ALBW
Als Heracles de lening inderdaad terugbetaalt aan de gemeente (kunnen daarvoor keiharde garanties worden gegeven, ook als het met de club minder voor de wind gaat?) heb ik tegen een groter stadion geen bezwaar. Tenslotte beleven duizenden mensen plezier aan de voetballerij. Maar dan niét in de stad, zoals je zelf ook aangeeft.

@Hans Guikink

Het is inderdaad een idioot plan en gaat waarschijnlijk nog veel meer kosten dan de huidige stadionplannen.

De huidige stadionplannen vragen alleen een lening van 10 tot 15 mil van de gemeente die dus wordt terug betaald door heracles.(Er wordt door de gemeent dus nog winst op gemaakt ook) Er zitten voor de burger van Almelo en de gemeente dus helemaal geen kosten aan.

Ik vindt het dus onzin dat je zegt dat het allemaal maar moet worden afgeblazen. Als een klein bedrijf snel groot groeit zou deze toch ook blijven uitbreiden? Datzelfde geld voor heracles. Het stadion is mischien nog redelijk nieuw maar de capaciteit is nu al te klein. Een plan om een nieuw stadion te bouwen wat de burger en de gemeente Almelo niks kost is dan toch niet zo gek?

Het lijkt mij overige verdient als je kijkt naar voetbal clubs in andere steden waar zonder goede prestaties en met hoge schulden nog steeds enorme nieuwe stadions uit de grond worden gestampt.

In zn geheel ziet het er nog best leuk uit zo, ook met die toren op de hoek, zou er van mij best ook mogen komen, alleen dan zonder stadion daar!

Wat is dit nu voor een pruts stadion,het kan niet eens dicht van boven.

Na de monorail (A. Sjoers), de metro van Aadorp naar ’t ziekenhuis (C. de Vries), nieuw Stadhuis (Sjoers c.s. en opvolgers), veel te duur Masterplan (A. Sjoers c.s.), Landmarks (A. Sjoers: 2 etages erbij, zo doen we dat in Almelo) onderzoekt Gemeente weer ’n kansloos plan: nieuw Heracles stadion in binnenstad van Almelo. Zal goed zijn voor detailhandel zeggen ze… Zijn de winkels op de wedstrijdtijden open dan????

Bij “Rumoer”, afgelopen donderdag in De Meridiaan, sprak Jan Krol in zijn “column” de volgende behartenswaardige woorden: “Een stadion in de stad is zó’n volslagen krankzinnig plan dat het bijna geniaal is”.
Nou, dat geniale zie ik niet, maar de rest klopt wel.
Het allerbeste idee lijkt mij -maar ik ben geen voetbalfan- om helemaal af te zien van een nieuw stadion. Want zoals we al een stadhuis hebben, beschikken we ook al over een stadion, dat nog hardstikke nieuw is.

Geef een reactie