Nieuwste stunt: stadion Heracles in centrum Almelo?

Terwijl de gemeenteraad pas heeft ingestemd met een voorbereidingskrediet en met het bestemmingsplan stadhuis Fortezzaterrein, werkt Heracles nog steeds aan eigen alternatieve plannen voor het stadion. Er wordt in het onderstaande bericht gesproken over diverse varianten waarnaar onderzoek wordt gedaan. Hierin valt één bijzonder opmerkelijk plan op en wel een plan voor een stadion… let op, hier komt ie: … IN DE BINNENSTAD! Dit wordt werkelijk als serieus beschouwd. Ook ontwikkelaar Urban Interest, die de halve binnenstad in handen en het college in z’n binnenzak heeft werkt aan een stadionplan. Urban Interest heeft hiervan al schetsen laten maken. Het Laatste idee is om het stadhuis in het stadion onder te brengen en van het Fortezzaterrein een parkeergarage te maken! Maar dit roept meteen grote vragen op. Als dit echt serieuze plannen zijn, waarom dan nog geld naar de eerste fase binnenstadsplan? Waarom wordt het stadhuis er dan al doorgedrukt? Wie bedondert er nu wie? Dit illustreert iets wat wij allang wisten: de gemeenteraad heeft überhaupt niets meer in de melk te brokkelen. Het is een groot schimmenspel. Wat zijn nu de plannen? Welke status hebben deze? En vooral: wat kost dit allemaal wel niet? Al dat geld dat inmiddels al is gegaan naar plannen maken en onderhandelen… wat voor zinnigs had daar mee gedaan kunnen worden, waar de stad echt iets aan heeft? Klik hieronder op het emailbericht om het duidelijker te kunnen lezen.
HeraclesNaschrift redactie: is het al 1 april? Nee toch? Wie ook maar een beetje over gezond verstand beschikt, die zal op de klompjes aan kunnen voelen dat het plan voor een voetbalstadion in het centrum niet alleen belachelijk, maar ook nog eens volledig geschift is. Stelt u zich voor: horden dronken voetbalfanaten die plunderend en slopend door de binnenstad trekken. Heei… wacht ff. Zou dat dan de beoogde binnenstadsvernieling kunnen zijn?  Voetbalclub en stadsbestuur moeten eens ophouden met die geldverslindende zeepbellen en zeperds. Nieuw stadhuis? Nieuw stadion? We moeten het nog zien.

Posted by Redactie

19 comments

Ben zelf ook Heracles supporter en een stadion zo in de stad heeft wel wat.
Maar mijn eerste gedachten bij het terugdenken aan het niet door mogen gaan van de tamboerconcours wegens te veel geluid, dit op een plek buiten de stad.
Hoe willen ze dit combineren,een multifunctioneel stadion met voetbal en bijvoorbeeld muziek en andere evenementen wat ongetwijfeld geluid met zich meebrengt.
Denk hierbij alleen maar het het prachtige geluid wat supporters produceren bij het maken van een goal maar dat voor anderen wordt ervaren als geluidsoverlast.

Met kleurrijke groet,
Freddy Hoevers

Hallo Jannie,

leuk om op deze ongebruikelijke manier kennis met je te maken!

Weet je Hans, ik heb je alleen door je schrijfstijl steeds herkend, ik lees ook de motorboot en heb op Katendrecht gewoond, dus door de overeenkomsten tussen ons was je voor mij zeer herkenbaar. Maar blijf strijdbaar tegen de feodale regenten die Twenthe voortdurend teisteren.

Hallo Jannie,
O.K., ik schrijf vanaf nu niet meer onder een schuilnaam. Geen HaGé, geen Rotjeknor, en geen Engineer. Ik ben gewoon Hans Guikink, al 43 jaar wonend in dit merkwaardige stadje, maar geboren en getogen -tot 1968- in Rotterdam. Toch de enige stad die de moeite waard is…Hè verdorie, daar ga ik weer, sorry!
Almelo is ook best wel aardig, nu en dan, en hier en daar.
Ik mag toch hopen dat mijn kritische commentaren niet alleen maar als negatief worden ervaren!
Hé! Dat rijmt!

De fantasiën kennen geen grenzen in Almelo.
Hier is alles mogelijk…behalve het mogelijke…dat blijkt onmogelijk!

@admin
Een voetbalstadion hoort niet in de binnenstad, dat is jullie mening.
Ik mag er toch van uit gaan dat jullie mening niet heilig is?

Ja meneer rotjeknor,HG,Engineer, u bent natuurlijk bang dat het stadion te dicht bij uw flatje komt. Dat zou ik ook niet leuk vinden.

liefs Jannie

Heracles wacht met het rapport, omdat ze het plan van Urban Interest wel serieus willen meenemen in het proces. Wat Heracles van dat plan vindt horen we daarna wel weer.
Persoonlijk vind ik een stadion in de binnenstad een te grote verandering.

Mag ik de redactie van dit wonderschone internetmedium verzoeken de overtrokken en nonsens-reacties van fanatieke voetbalsupporters van de site te weren? Ik heb namelijk nog nooit zulk een domheid bij elkaar geschreven gezien. Een voetbalstadion in het centrum, hahaha. Knettergek!

Calimero, knettergek? Hoezo mag ik mijn mening niet verkondigen over een item die op deze site geplaatst is? Overtrokken en nonsens-reacties? Ik heb tenminste een eigen mening die ik ook openlijk durf te verkondigen onder mijn eigen naam en als je het niet met me eens bent is dat prima, maar kom dan met een inhoudelijke bijdrage en niet met een simpele en nonsens reactie! Iets met de pot verwijt…. Trouwens wel een heel toepasselijke naam, anoniem reageren vind ik wel zo simpel.

” Ik heb namelijk nog nooit zulk een domheid bij elkaar geschreven gezien. ”

Ik zou zeggen lees uw eigen reactie nog eens na……

Houdt u het wel netjes? Dhr. Alfons heeft een puntje. Tuurlijk, iets knettergek vinden is ook een mening, maar wij bepalen zelf wel wanneer we iets van de site weren. Dank u! P.S. Bedankt voor het compliment dat u onze site ‘wonderschoon’ vindt.

Op de vraag van Bloempje of je opstootjes wil in de stad? Natuurlijk niet, en elke arrestatie is er 1 te veel dat klopt, maar bij elke groot evenement waar veel mensen op af komen is er een risico dat heb je ook bij een profronde of een Nacht van Almelo of welk ander evenement dan ook. Zelfs op een willekeurige zaterdagavond in het uitgaanscentrum is er wel eens wat aan de hand, dat kun je helaas nooit voorkomen.

Maar de uitspraak van de admin hierboven dat een voetbalstadion niet in een binnenstad thuishoort vind ik onjuist en over welke tendens spreek je dan om die uitspraak te staven? Om daar ook maar eens een voorbeeld bij te halen: in Eindhoven staat al sinds mensheugenis het Philipsstadion in het centrum van Eindhoven dichtbij het uitgaanscentrum van die stad, daar zijn nagenoeg ook geen noemenswaardige problemen met voetbalsupporters. Dat er weinig andere clubs zijn die ook een stadion in de binnenstad hebben is ook verklaarbaar, het ontbreekt vele steden aan de nodige ruimte hiervoor. Laat er in ons mooie Almelo nou toevallig wel genoeg ruimte aanwezig zijn om zo`n plan uit te voeren. Ik vraag me wel af of de infrastructuur hier capabel genoeg voor is, maar om eerlijk te zijn zie ik het toch niet gebeuren want in Almelo komt zelden iets moois van de grond.

Als geboren en getogen Almeloer en fanatiek supporter van onze zwart witte trots uit Almelo hoop ik gewoon dat er nu eens snel spijkers met koppen worden geslagen m.b.t. de besluitvorming over het nieuwe stadion. Waar ik ook in den lande kom, overal hebben ze het over Heracles Almelo als je het hebt over de stad Almelo. De exposure die Heracles aan de stad geeft is enorm en ook altijd zijn ze zeer positief over dat “kleine” sympathieke clubje dat zichzelf staande houdt tussen al die andere clubs die met geld lopen te smijten alsof het niets is. Dan zal ik het niet eens hebben over die subsidieverslindende club een eindje verderop, waar ze wel een gemeente hebben die met ze meedenkt. Nou zeg ik niet dat Heracles Almelo zichzelf ook zo in de schulden moet steken, maar op basis van een decennia lang goed financieel beleid en al evenlang door de Knvb als “voorbeeldclub” worden genoemd, mag de gemeente Almelo ook wel eens wat stappen extra zetten om de club een helpende hand te bieden en oplossingsgericht te gaan denken zodat de eerste schop de grond in kan. Heracles Almelo zet onze stad als enige zo positief op de kaart en dat is toch echt een verademing ten opzichte van alle andere altijd negatieve berichtgevingen uit Almelo.

” Stelt u zich voor: horden dronken voetbalfanaten die plunderend en slopend door de binnenstad trekken. ”

Stigmatiserend en stereotype. Of je nu gelijk hebt met de stelling, die trouwens bijna niet naar voren komt, of niet.

Het “bestuur” van dit rare stadje is nu dan toch eindelijk totaal van de pot gerukt. Ik ga er toch maar vanuit dat het een 1 april”grap” betreft.

@Raymon Alfons & Bloempje – Ook ik heb de indruk dat voetbaltrammelant vaak uitsluitend door bezoekende relschoppers wordt veroorzaakt en ook kan ik nergens vinden dat hier de Heraclessupporters worden bedoeld. Maar om nou te zeggen dat ze helemaal heilig zijn (met maar 6 arrestaties) vind ik ook een beetje erg sneu. Elke arrestatie is er één teveel.

@Raymond Alfons

Als je het naschrift goed leest, worden de Heracles-supporters niet genoemd. De praktijk laat zien dat op voetbalwedstrijden helaas ook relschoppers afkomen. Dat kunnen dus ook supporters van de bezoekende club(s) zijn. Wil je opstootjes in de stad? Dat is de vraag die wordt gesteld.

Erg jammer dat de redactie van deze site bij het naschrift in deze berichtgeving voetbalsupporters van Heracles Almelo wegzet als dronken en plunderend! Over het algemeen kan ik me prima vinden in de manier hoe jullie hier bepaalde zaken aan de kaak stellen, maar hier slaan jullie de plank volledig mis in mijn ogen. Heracles Almelo heeft een prima achterban en getuige de hoeveelheid politie-inzet die er tijdens een voetbalwedstrijd aanwezig is zijn ze ook nog eens 1 van de clubs in het Nederlandse betaalde voetbal die het minste aantal agenten in en rondom het stadion hebben rondlopen. Om een voorbeeld aan te geven: tijdens de bekerfinale in Rotterdam waar een kleine 20 duizend zwart witten op af kwamen en waar Almelo een visitekaartje van jewelste heeft achtergelaten waren er maar 6 arrestaties! Zelfs de Knvb en de politie Rotterdam-Rijnmond complimenteerden de supporters van Heracles Almelo voor hun gedrag omdat ze dit bij geen enkele andere bekerfinale of willekeurige wedstrijd in Rotterdam hadden meegemaakt.

Persoonlijk vind ik het alternatief om het stadion in het centrum te bouwen echt iets om zorgvuldig te onderzoeken, want dit zal de binnenstad ook een boost geven. Ik zie het al helemaal voor me, voor en na de wedstrijd een zwart wit gekleurde binnenstad waar de ondernemers in de binnenstad ook van kunnen profiteren. Perfect toch!

Zwart witte groet,

Raymond Alfons

De echte goedwillende Heraclessupporter, waarvan er vele zijn, wordt hier met niet één woord genoemd. Daar gaat het ook niet om. De strekking van het naschrift is uitsluitend en alleen: een voetbalstadion hoort NIET in een binnenstad thuis. Dat is ook juist de tendens van de afgelopen decennia (minder overlast, betere controle). Dus niemand hoeft zich om elk wissewasje op de lange teentjes getrapt te voelen. Red.

Geef een reactie