Oorzaak uitstel stadionbeslissing ligt bij VVD

De acties als het bekogelen van raadsleden met muntgeld en het besmeuren van de woning van een van hen van, naar verluidt gepleegd door Heracles-aanhang,mag als een zeer dikke fail gekenmerkt worden. De eieren hadden namelijk helemaal naar de andere kant van de stad gemoeten, aangezien daar de bedenker van een nieuwe detailhandelsvisie woont. En juist het (onnodig) opnieuw formuleren van een detailhandelsvisie is de oorzaak van alle vertraging in besluitvorming rond de winkeldiscussie van het Heraclesstadion. Indien de eiergooiers de politiek beter hadden gevolgd, hadden ze dit kunnen weten. Niet handig en een flink schoolvoorbeeld van eigen glazen ingooien. Helemaal erg is het dat een praeses van een betaald voetbalorganisatie zelf het slechte voorbeeld geeft en min of meer oproept tot acties, die heel gemakkelijk uit de hand kunnen lopen en een chaos of erger kunnen veroorzaken.

AppieHeijn

Het was nooit het idee van raadslid Stork om een nieuwe detailhandelsvisie te laten opstellen. Dat initiatief kwam van de plaatselijke wethouder van lintjes doorknippen Van Woudenbergh. Het begon allemaal ten tijde van de raadsdebatten over Almelo Nouveau, een project waarvan Van Woudenbergh fervent tegenstander is omdat het naar horen zeggen nu eenmaal ten koste van vriendjes zou gaan. Tegelijkertijd deed de VVD’er de belofte aan Albert Heijn dat de grootgrutter een nieuwe supermarkt op de hoek van de Violierstraat en Bornsestraat mocht bouwen. Maar hier vergaloppeerde de grootgrondbezitter zich faliekant. Het idee voor een supermarkt op die plaats werd bepaald niet gedragen door omwonenden. Die kwamen dan ook meteen in actie en toonden zelfs een gemeentelijk document waarin zwart op wit staat dat er op de bewuste plek een woonbestemming ligt. Ai, nu had de wethouder toch een probleem van niet geringe omvang.

Hiermee geconfronteerd tijdens een raadsvergadering zei de wethouder tot ieders verrassing ijskoud (en u kunt daarvan de raadsuitzending nog op de gemeentelijke website terugvinden red.) dat het bewuste document een vergissing was. Hij veegde het letterlijk van tafel. De omwonenden hielden en houden echter halsstarrig vol en hebben aangegeven zelfs tot aan het hoogste rechtsorgaan in Nederland te zullen doorvechten. Om korte metten met het gezeur van bewoners te maken bedacht de wethouder het volgende gewiekste idee: laten we de huidige detailhandelsvisie herzien zodat we de bestemming van het perceel kunnen wijzigen in een winkelbestemming en daarmee de bewoners buiten spel zetten. Omdat de wethouder hierin flinke steun van de poliklieke coalitie (met name PvdA) kreeg werd het voorstel aangenomen. Ziedaar de werkelijke oorzaak van de continue vertraging in de besluitvorming over wel of geen winkels in het stadion. Met andere woorden: voetbalfans, jullie hebben de verkeerde gepakt en de coalitie heeft de schuld heel geniepig bij een ander gelegd. Hou dit voor de komende gemeenteraadsverkiezingen daarom goed in uw achterhoofd!

Tony Cassese.

naschrift:

In reactie op het artikel laat VVD-raadslid Jemy Pauwels weten dat het artikel vol ‘onjuiste gedachtenkronkels’ staat.

 

Jemy

 

Het blijkt echter dat de VVD bij de behandeling van de begroting 2013 nog pleitte voor het allereerst opstellen van een compleet nieuwe gemeentelijke detailhandelsvisie. Detailhandel bij Heracles mag niet ten koste gaan van het centrum. Men is nooit van plan geweest om eerst Heracles te behandelen.

 

detailhandel

UPDATE – UPDATE – UPDATE – UPDATE:

En klikt u HIER om nog iets heel leuks van uw lokale VVD, die met beide klauwen in uw zakken zit om daar ook de laatste centen uit te halen omdat ze zonodig ineens vóór een nieuw stadhuis zijn omgewaaid. Maar ze voelen duidelijk al nattigheid, want ze dekken zich duidelijk in (zie de met geel gemarkeerde zin) en verschuilen zich inmiddels achter het college. Daar staat eigenlijk het volgende: we hebben voor een nieuw stadhuis gekozen op basis van hetgeen het college van B&W aan cijfers heeft aangeleverd. Sinds wanneer is een college daar deskundig in? Wij van WC-Eend en de slager (neem dat letterlijk) die z’n eigen vlees keurt. Zo lusten we nog wel een gehaktbal. Want wat gebeurt er straks als het helemaal fout loopt met dat zogenaamde ‘sobere stadhuis’ als die sobere 58 miljoen wordt overschreden? Dan wijst deze club van stropdassendragers met de vinger naar inmiddels vertrokken wethouders. Wij haben het niet gewusst! En vervolgens valt er niemand meer ter verantwoording te roepen.

 

Posted by Redactie

6 comments

Na het bestuderen van een aantal reacties van ene chris de vries, begrijp ik ineens,
waarom hij zo lid kon worden ,van de Lokale VVD.–ha ha
Ze hadden met de problemen van de laatste tijd ,een automatisch antwoord apparaat nodig , en daar een vacature voor.
En zie, chris de vries dacht, qua intelligentie, pas ik daar wel tussen, dat klupje ,is net zo slim, ( mag ook anders gelezen worden ) als ik.
Dat bleek wederzijds te zijn dus werd hij zo aangenomen.
Vandaar ,dat er nu geregeld, wat niet al te serieus te nemen tekst, bij hem vandaan komt.
Met de VVD gedachte , van Chris trek jij de klep even los, dan krijgen wij het niet persoonlijk op ons brood.

Hoi Redactie.. (Tony?)

Ik durf te zeggen dat je het verkeerd ziet.
Wat jij als liegen, bedriegen, draaien en burgertje pesten, ervaar jij dus als politiek. Jammer. Want politiek is anders en leuker….
Politiek is een op zich staande entiteit. Een op zichzelf staand fenomeen.
Dus je hebt: liegen, bedriegen, draaien en burgertje pesten Én politiek.

Nou, nou, over lange neuzen… Lees je eigen teksten eens na… Maar dat is satire met soms een leugentje naast de gehele waarheid… voor de leescijfers.. Helemaal goed overigens hoor.. niks aan veranderen….
Maar gelukkig lezen de meesten er doorheen en zien de humor er wel van in én natuurlijk de kern van waarheid….

Geen rook zonder vuur….

Maar ik blijf erbij dat het stadion al gebouwd had kunnen worden, wanneer Heracles zelf zich beter aan de afspraken had gehouden v.w.b. de winkelinvulling..

Seeyah..
nmm
Chris

Dit is nu de manier om op democratische wijze de burgers te vernaggelen, ook wel politiek genoemd.

Hee die Tony..

Mooi geschreven, maar heb je wel eens van politiek gehoord? Weet je wel: liegen, de waarheid en politiek.
Nou, hier wordt aan politiek gedaan.
En daar heb je dus voor en tegenstanders bij.
Net zoals bij voetbal of ping-pong of mandjebal..
En de afrekening komt bij de volgende verkiezingen..

Ja Chris, ik heb inderdaad weleens van politiek gehoord. En weet je wat? Al dat liegen, bedriegen, draaien en burgertje pesten heb ik in Almelo aangetroffen en dan voornamelijk bij de coalitie van VVD, PvdA en het CDA. Nog nooit zulke lange neuzen gezien.

Ja, je hebt journalistiek en populistische “alla Geenstijl” priet- en poeppraat.
Voor de goede orde, dit was journalistiek.

Geef een reactie