Paniek onder Almelose ambtenaren: “Wij wisten van niks!”

Binnen het gemeentehuis van Almelo is de afgelopen week paniek ontstaan onder ambtenaren. Reden is de inhoud van de nieuwjaarstoespraak van wethouder Johan Andela waarin deze aangaf dat er op termijn nog eens 100 banen van ambtenaren moeten verdwijnen. Dit is het gevolg van een nieuwe bezuinigingsronde van 7 tot 9 miljoen euro die Almelo in 2014 staat te wachten. Over het verdwijnen van die 100 banen bleek bij ambtenaren in het stadhuis niets bekend en dat geeft voeding aan de angstcultuur, die er volgens ingewijden wel degelijk heerst. Het zwaard van Damocles kan zomaar boven een willekeurig ambtenarenhoofd hangen. Eén van de ambtenaren benaderde de redactie van AlmeloAnders om zijn ongenoegen over de gang van zaken te uiten. De transparantie en openheid van het gemeentebestuur is in Almelo ver te zoeken. Als er al geen transparantie en openheid richting eigen medewerkers is, hoe zit dat dan richting burger?

Om begrijpelijke redenen wenst deze uit de school klappende ambtenaar anoniem te blijven en dat respecteren we uiteraard. Laten we hem voor het gemak maar Anton noemen. Hij vertelt: “We geloofden onze ogen bijna niet, maar we moesten werkelijk uit de krant vernemen dat er opnieuw 100 banen verdwijnen. En dat zegt een wethouder dan tijdens een nieuwjaarsreceptie. Wij wisten van niks. Waar zijn ze mee bezig? We hebben allemaal gezinnen en maken ons natuurlijk hartstikke ongerust. Waarom is hierover vooraf niet met ons gecommuniceerd? Dit is een ernstige zaak en we laten het hier ook niet bij zitten. Hier zal nog een stevig woordje over worden gesproken met de afdelingschefs”.

Los van bovenstaande bereikte ons ook nog het volgende nieuwtje: de voormalige rechterhand van voormalig wethouder Anthon Sjoers, J. Haarhuis, heeft vrijwillig een andere functie aanvaard. Samen met Sjoers heeft Haarhuis voor miljoenen en nog eens miljoenen gemeenschapsgeld waardeloze grond gekocht. Deze gebieden die eerder uit fraai boerenland met bomen en boerderijen bestond zijn volledig verwoest door de enorme kaalslag en liggen er nu verlaten, maar vooral erg waardeloos bij. In plaats van directeur is Haarhuis nu overigens projectenleider, uiteraard wel met behoud van zijn riante salaris. Nu heeft de gemeente vijf directeuren en de gemeentesecretaris staat er nu weer boven. Wat gek dat dit soort berichten nou nooit in de reguliere krant verschijnen…

Posted by Redactie

3 comments

Het Is weer treurigAmbtenaren wisten van niks –Het college is hun werkgever—En het bestuur van Almelo waarvan de burgers keer op keer tot de conclusie moeten komen dat ze van te voren ook van niks wisten, ha ha,
Ze hadden het kunnen weten want ze hebben er met meerderheid zelf op gestemd ,ze zullen het zien, en ervaren straks bij de brief van de gemeentelijke belastingen en bij hun vragen aan het zorgloket.
ZIJ kunnen dit herstellen bij de volgende gemeenteverkiezingen voor de nieuwe raad. dus geen PVDA en geen VVD.
Dan is die werkgever en voor de ambtenaren en voor de burger in ieder geval vertrokken.!!!!
Alle burgers hebben de afgelopen jaren hun belastingen betaald—En de colleges hebben iedere keer veel meer uitgegeven dan er binnenkwam, Dat is de oorzaak van geld tekort ondanks dat,( DUURZAAM BOUWEN NIEUW STADHUIS )
DIT IS DUS DE OORZAAK, VAN GELD TEKORT BIJ DE GEMEENTE.
VEROORZAAKT DOOR WEHOUDERS, ( de een iets slimmer dan de ander) MAAR ALLEMAAL ONDER HET NIVO,wat je zou verwachten
De een had verstand van Schuimrubber, en de ander van een Varkens uitbenen,en weer een werkeloos vanuit den Haag terug gekeerd,( en inmiddels volledig ingewerkt door het old boys network)
MAAR OM TE ZEGGEN WIJ WISTEN VAN NIKS ,met deze bestuurders is wel een beetje kort door de bocht.

MOCHT IEMAND DENKEN DAT IK IN HET BOVENSTAANDE IETS DOMS HEB GEZEGT
DAN MOET DIEGENE WETEN, DAT IK DAARVAN VAN TEVOREN GOED HEB OVER NAGEDACHT.

Ow ja, dat die ganzen al maanden geleden in opdracht van de gemeente zijn gedeporteerd,
tjah, dat wisten de ambtenaren ook niet…
domme ganzen…

Wat ’n domme ganzen op het gemeentehuis… “We wisten van niets”…
Ze weten niet dat Almelo bankroet is…

Nog een keer voor de duidelijkheid ambtenaren, er zullen nog meer harde klappen vallen…
De knip is meer dan leeg… zelfs de knip van de Gemeente is spreekwoordelijk bij ’t pandjeshuis verpand!

Geef een reactie