Kamphuis doet aangifte tegen de gemeente Almelo

 

Afgelopen maandag deed burgemeester Jon Hermans aangifte tegen de gemeenteraad vanwege het lekken van informatie uit de ‘geheime’ raadsvergadering die ging over het nieuwe stadhuis. Naar verluidt is de Rijksrecherche druk met het bevragen van de raadsleden. Gezegd wordt dan men het lekken beter kan opbiechten want als men er later achterkomt, is men de sigaar.

Gemeenteraadslid Kamphuis moet hebben gedacht: wat de gemeente kan, kan ik ook.  Kamphuis meldt dat hij inzake de Poortaffaire aangifte gaat doen tegen de gemeente. Volgens Kamphuis zou de gemeente valsheid in geschrifte hebben gepleegd.  Stukken op basis waarvan de Poort is gelegaliseerd zouden getekend zijn door mensen die zich hebben voorgedaan als gemeentesecretaris of burgemeester.

Naar eigen zeggen is sprake van een unicum. Nooit eerder deed een raadslid aangifte tegen de eigen gemeente. Of dit een verstandige zet van Kamphuis is, zal moeten blijken. Voor de achteloze burger ontstaat het beeld dat de lokale politiek (zowel college als raad) tot een bedenkelijk niveau is afgedaald. Lees hier voor de toelichting van Kamphuis.

GerwinKamphuis