Kamphuis doet aangifte tegen de gemeente Almelo

 

Afgelopen maandag deed burgemeester Jon Hermans aangifte tegen de gemeenteraad vanwege het lekken van informatie uit de ‘geheime’ raadsvergadering die ging over het nieuwe stadhuis. Naar verluidt is de Rijksrecherche druk met het bevragen van de raadsleden. Gezegd wordt dan men het lekken beter kan opbiechten want als men er later achterkomt, is men de sigaar.

Gemeenteraadslid Kamphuis moet hebben gedacht: wat de gemeente kan, kan ik ook.  Kamphuis meldt dat hij inzake de Poortaffaire aangifte gaat doen tegen de gemeente. Volgens Kamphuis zou de gemeente valsheid in geschrifte hebben gepleegd.  Stukken op basis waarvan de Poort is gelegaliseerd zouden getekend zijn door mensen die zich hebben voorgedaan als gemeentesecretaris of burgemeester.

Naar eigen zeggen is sprake van een unicum. Nooit eerder deed een raadslid aangifte tegen de eigen gemeente. Of dit een verstandige zet van Kamphuis is, zal moeten blijken. Voor de achteloze burger ontstaat het beeld dat de lokale politiek (zowel college als raad) tot een bedenkelijk niveau is afgedaald. Lees hier voor de toelichting van Kamphuis.

GerwinKamphuis

3 comments

Dit artikel vraagt wel om een reactie van mijn kant.

Het gaat er niet om of het een verstandige zet is, volgens het WvS is het namelijk een plicht, voor eenieder die kennis of vermoedens heeft van overtredingen. Stegehuis heeft met advocaat Briede een gesprek gehad bij de gemeente en volgens mij heeft Briede daar gevraagd aan de burgemeester om aangifte te doen ivm de feiten die Stegehuis op tafel heeft gelegd. De burgemeester rekende dat niet tot haar taak (maar is wel haar plicht volgens WvS) en weigerde. Wel doet de burgemeester aangifte van het lekken van geheime informatie uit een geheime raadsvergadering. Kennelijk bedoelt ze dat met ”het verschil maken”. Dus, omdat de burgemeester het nalaat, moet iemand het toch doen, of leven wij boven en onder de wet ?

Het artikel geeft aan dat door mijn aangifte de achteloze burger de indruk moet krijgen dat het niveau is afgedaald tot een bedenkelijk niveau. Persoonlijk denk ik dat het afglijden naar een bedenkelijk niveau al veel eerder gebeurde en dat mijn aangekondigde aangifte hier een gevolg van is. Verder zou ik onze kiezers niet omschrijven als achteloze burgers.

Het gaat er dus even om, lostaand van LKA, of in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen de almelose oppositie partijen de poortaffaire, zoals het college hierme,omgaat, goed of afkeuren,dus stelling nemen,zal duidelijkheid geven waar zo,n parij staat als ,een almelose burger ,een conflict krijgt met de gemeente,die het tot nu toe schijnbaar niets kan schelen, hoe het is ontstaan, of dat het opgelost wordt.
Hoop echt, dat we na de verkiezingenin 2014 ,volgend jaar een gemeentebetuur krijgen, dat met, openheid, daadkracht rechtvaardigheid, en transparantie naar de almelose burgers toe, zonder geheime raadsvergaderingen de stad kan besturen.

Het lijkt er nu op dat we een landelijke primeur hebben,en ik hoop dat de media dit gaan oppakken.De echte media bedoel ik,niet dat slappe aftreksel wat we hier in Twente hebben.Die durven toch niets,waarschijnlijk uit angst dat ze niet meer worden gevraagt als er weer eens een persconferentie is met gratis eten en drinken.

Geef een reactie