Tweede ring op bestaande stadion Heracles zo goed als zeker

 
TweedeRingHeracles-2
 
Een nieuw stadion voor Heracles is nu wel heel ver weg. Uit Heracles-kringen vernemen wij namelijk dat men aan het eind van het seizoen de lange voorzijde gaat verbouwen om meer Businessunits te realiseren. De capaciteit qua toeschouwers moet dan circa 12.000 worden door de voorkant deels te slopen en groter/hoger te maken. Naar verluidt schijnen hier al tekeningen van te zijn.
 
Het kan dus niet anders dan dat het rapport Ecorys over de detailhandel in een nieuw te bouwen stadion een uitkomst heeft, die desastreus is voor de binnenstad. Reden waarom Heracles momenteel probeert om bij de provincie wat geld los te peuteren. De provincie houdt echter vooralsnog de hand op de knip, ook wat betreft de ‘blokkade’ van 8,9 miljoen euro die bestemd is voor de binnenstad. Waarschijnlijk is ook Heracles tot het besef gekomen dat 30.000 m2 nieuwe detailhandel en het vrijgeven van detailhandel van de Woonboulevard iets teveel is van het goede.
 
Ook schijnt dat voorzitter Jan Smit een nieuw stadion laat varen. Momenteel wil hij daar nog niet voor uitkomen. Wat dit alles betekent voor de vier betrokken amateurclubs is onduidelijk. In ieder geval zal dit alles tot uitstel leiden. Kortom, onzekere tijden voor de vier clubs die al jaren het onderhoud hebben verwaarloosd in afwachting van herschikking en nieuwbouw.

Posted by Redactie