VVD Almelo huurt stadhuispromotor in

In een tijd dat als gevolg van bezuinigingen het ene na het andere overheidsgebouw leegkomt, gaan coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA aanstaande dinsdag doodleuk instemmen met de bouw van een nieuw stadhuis in Almelo. Nieuwbouw zou volgens de ‘eigen berekeningen’ van het college (ja, ja) goedkoper zijn dan een verhuizing naar het belastingkantoor. Say what!? Het belastingkantoor staat er al!

Maar niemand in de gemeenteraad die het een  goed idee vindt om dit nog eens onafhankelijk te laten onderzoeken.

Dat het college er de afgelopen jaren niet in is geslaagd  invulling van het oude stadhuis te vinden, gaf al te denken. Maar toch moet het ervan komen. Rara, hoe kan dat? Zoals Fred Gerritsen (D66) al in ons interview zei: de collegepartijen houden elkaar krampachtig vast op een zinkend schip. Men wil nog iets realiseren al is het maar een gemeentehuis waar niemand op zit te wachten.

En hoezo financieel orde op zaken?

Almelo heeft straks 2 (!) stadhuizen waarvan het ene besmet is met het Fortezza-virus en het andere leeg staat. Dat wordt nog leuk bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

PvdA en CDA waren al altijd al voor een nieuw stadhuis. Dat ook de VVD omwille van het pluche hiermee instemt, bevreemdt een groot deel van de achterban. De VVD-leiding ziet de bui al hangen. Omdat men dit zelf niet meer kan uitleggen heeft de VVD Almelo nu communicatiestrateeg spindoctor Danny de Vries ingehuurd om met gelikte PowerPoint-presentaties het gepeupel ervan te overtuigen dat een nieuw stadhuis het beste voor Almelo is.

Fijn dat Almeloos geld ten goede komt aan een bouwbedrijf in Enschede.

Ondertussen tracht beoogd VVD-lijsttrekker Johan Andela de gemoederen te bedaren met de woorden: “Als het stadhuis er eenmaal staat, zullen de mensen het wel mooi vinden”. Hoe dom denkt de VVD dat Almeloërs zijn?

Danny

5 comments

Misschien is er nog een uitweg!
Uitstel mogelijkheid -1-: verontreinigde grond
“Het is verboden om te bouwen op (ernstig) verontreinigde grond. Zorg er daarom voor dat u weet wat de kwaliteit is van de bodem als u een omgevingsvergunning aanvraagt.” bron: http://www.almelo.nl/smartsite.shtml?ch=TER&id=58027
Uitstel mogelijkheid -2-: een archeologische vondst
“Degene die een archeologische vondst doet terwijl hij daar niet naar op zoek is, moet dit zo spoedig mogelijk melden aan de Minister van OCW (feitelijk de RCE). Bovendien is hij verplicht om de vondst gedurende zes maanden ter beschikking te houden of te stellen voor wetenschappelijk onderzoek.” bron: http://www.sikb.nl/pagina.asp?id=8441

Stond de Kwikfit vroeger op de bewuste bouwgrond? Is er onderzoek naar eventuele bodemvervuiling gedaan?
Weet onze gemeente archivaris Henk Beijers het antwoord op de mogelijk archeologische waarde van de bouwgrond?

26-03-2013 Ook naar het cabaret festival gekeken in de raadszaal en weinig gelachen, maar wel genoten van je tweets.

De VVD kan gefeliciteerd worden met het verkwanselen van zestig miljoen, en normalerwijze met een gevoelige verkiezingsnederlaag in 2014 !!!, deze schijnbaar comunicatie zwakke bestuurders hebben ene Danny de Vries ingehuurd, die er meer verstand van moet hebben, om hen er voor Juni op te wijzen, dat ze een winnende verkiezingsslag kunnen maken, door ongeacht, hoe of een detailhandel onderzoek ook uit zal vallen, het Heracles stadion groen licht te geven, om bij die verkiezingen, de Heraclesfans binnen te harken met de slogan— kijk ons eens— Ik hoop dat die Heraclesfans hier met de verkiezingen niet in zullen trappen.
Want de VVD denkt Stadhuis, is binnen, nou de kiezers nog, en Heracles, ach die kunnen nog wel even wachten, als we eerst het Stadhuis er maar hebben doorgedrukt.
En wat het geld betreft,–Ach– daar hebben we de Almelose burger voor, die doen dan maar met iets minder met diverse zaken.

26-03-2013, Naar het cabaret festival gekeken in de raadszaal.( weinig gelachen )

Waar gebouwd wordt valt altijd wat van de steiger. Er is dus geen enkele reden zich te verbazen over de hardnekkigheid van sommige politici.

Het “gelijk” van het college B & W plus de collegepartijen kun je zien aan de schadelijke sporen in Almelo die men met hun beleid achterlaat.
Die mensen komen zeker uit dezelfde politieke partijen die landelijk aan de macht zijn…want ze laten dezelfde schadelijke sporen na. Het grote (en toenemende) verlies daardoor wordt afgeschoven op de inwoners van dit land…die inmiddels geen geloof meer hechten aan positieve overheidspraatjes…ook al zijn die rijkelijk versierd met mooie plaatjes en/of presentaties.

Een prachtige alternatief ter vervanging van het oude gemeentehuis is de z.g.a.n. GEVANGENIS aan de bornsestraat met een riant uitzicht, grote parkeerplaats zwaar beveiligd (is in almelo wel nodig)voor B + W, ambtenaren, en ten dele gemeenteraad een eigen cel. En voor de Almelose belastingbetaler een besparing van miljoenen.

Geef een reactie