(ingezonden mededeling)
Onlangs is met veel tamtam een begin gemaakt met de veelgeprezen, miljoenen kostende Waterboulevard langs de Haven Noordzijde. Terwijl onwetenden denken dat er eindelijk iets in het desolate Almelo gebeurt, blijkt dat de waterboulevard niets, maar dan ook niets met de door de burger zo gewenste verbetering van de Almelose binnenstad te maken heeft. Deze met beton gepimpte sloot is namelijk uitsluitend bedoeld voor de schone schijn, voor de ambtenaren, voor een mooie entree vanaf het Stationsplein naar het nieuwe riante stadhuis wat ernaast verrijst. Het jongste lokale open riool straalt straks echter perfect het karakter van het huidige stadsbestuur uit: hard, koud en afstandelijk. Nooit eerder stond een college zo ver van de burger af dan nu, want de burger wilde geen nieuw stadhuis, maar krijgt het toch. Almelo is nu de enige stad in Nederland met twee stadhuizen. De Waterboulevard is gewoon een ordinaire slotgracht rondom de onneembare vesting die stadhuis heet en waar een regime resideert dat tegen de hulpeloze burger als tegen het eigen personeel (denk aan de stadsarchivaris red.) ten strijde trekt. Dit past helemaal in het huidige zero-tolerance-, afluister-, interventie- en ‘we vertrouwen niemand meer’-beleid van de gemeente.
Velen vrezen dat aan de binnenstad en de daar heersende leegstand en gapende gaten niet binnen afzienbare tijd werkelijk iets wordt gedaan. De binnenstadondernemers hebben weer het nakijken. De ambtenarij zit straks hoog en droog in haar nieuwe ivoren toren van waaruit ze ginnegappend op het gepeupel neer zullen kijken. ‘Zo, dat hebben we toch mooi doorgedrukt’. De gemiddelde Almeloër vindt dat het geld voor de ambtenarengreppel bij de kosten van het nieuwe stadhuis moet worden opgeteld.
Ondertussen gaat het burgertje uitkleden en uitknijpen gewoon door: aan de onrechtvaardige hondenbelasting valt niet te tornen en de nieuwste stunt is dat uw grijze afvalbak straks slechts eens in de vier weken zal worden geleegd. Deze verkapte, maar zware bezuinigingsmaatregel wordt genomen na slechts een zogenaamd ‘succesvolle’ testfase in de wijk Windmolenbroek. De rest van de stad heeft er niet tegen in te brengen. Hun stem geldt blijkbaar niet. De burger krijgt er ook niets voor terug, maar deze verwacht hoe dan ook een (terechte) fikse korting op de afvalheffing. Zo niet in Almelo. In lokale media opperden sommigen dat het vuilnis dan maar bij de verantwoordelijke wethouder in de tuin gekieperd moet worden. Er is er wel een in het buitengebied met een heel grote tuin.
Maar volgens de boven ons gestelden moeten we allemaal ontzettend blij zijn met de nieuwe slotgracht. Ondertussen wordt de OZB met 15% verhoogd, dankzij PvdA (Partij van de Afpak), VVD (Vooral Vriendjes Dienen) en CDA (Creperen Door Afbraak). Denk er bij de volgende verkiezingen aan dat deze lieden met hun graaihandjes in uw zakken en portemonnee zitten te wroeten om u ook van de laatste dubbeltjes te beroven, ook al staat u op het allerlaagste bestaansniveau. De geestelijke armoe die Almelo heeft zetelt toch echt in het stadhuis. Een trieste zaak.
Haha, dus als het aan Jeroen ligt, moeten alle media zelf een politieke partij beginnen. Wie vervult dan de rol van de media? Maar misschien wel een idee dat Jeroen zelf een partij start.
Almelo Anders, u bent goed in het verzamelen van clichés, de ene na de andere strontkar gooit u nu weer over onze stad leeg. Heren en dames van “Almelo Anders” ga eens een politieke partij opzetten zou ik zeggen, breng verandering in onze samenleving en kom met initiatieven. Initiatieven waar wij als burgers en stad echt beter worden. U werkt met uw toonzetting mee dat er straks in 2014 nog minder Almeloërs naar de stembus gaan. De minderheid bepaald het hier al jaren voor de meerderheid in onze stad. Gevolg is dat we een nog slechter bestuur krijgen. We krijgen de bestuurders die wij als burgers van Almelo verdienen, u bent van “Almelo anders” toch ook een burger? Laat ik duidelijk zijn dat ik geen enkele politieke partij in onze stad echt kan betrappen op creativiteit, vindingrijkheid, en ondernemers geest. Welke bestuurder kan onze stad nu werkelijk positief op de kaart zetten? Wonen er in onze stad dan geen slimme mensen die de gevestigde orde naar huis kan sturen? Willen deze mannen en vrouwen niet hun nek uitsteken voor onze stad? De Kuijks, Van Marles, Altenas, Storks en Gerritsens hebben we zo langzamerhand toch wel gehad! De bezem door die oude meuk!
Jeroen, kijk alsjeblieft naar je eigen strontkar en begin met die grote waffel van je toch zelf een partij. Jemig, wat een blaaskaak ben jij zeg. Kan de websitebeheerder die man (onmiskenbaar een agressieve voetbalfanaat) niet blokken?
Pardon, is het onzin dan wat ik schrijf? Als je alleen maar kunt schelden heb je geen enkel niveau is mij ooit geleerd. Wie moet hier geblokt worden dan?
Jeroen ooit is me verteld: als je wilt dat er iets verandert, dan moet je het echt zelf gaan doen en dan moet je jezelf niet afhankelijk stellen van anderen. Almelo zit echter niet te wachten op partij nr.15 of nr.16.
Jeroen, wijsneus, als je het over schelden hebt, dan zou ik je graag verwijzen naar jouw eigen commentaar op de verkiezing van Gijs Stork als politicus van het jaar, waarin jij hem een idioot noemt. Duidelijk gevalletje van: de pot verwijt de ketel.
Jeroen, wijsneus, als je het over schelden hebt, dan zou ik je graag verwijzen naar jouw eigen commentaar op de verkiezing van Gijs Stork als politicus van het jaar, waarin jij hem een idioot noemt. Duidelijk gevalletje van: de pot verwijt de ketel.
Fout:
De minderheid bepaald het hier al jaren voor de meerderheid in onze
stad.
Moet zijn:
De minderheid bepaalt het hier al jaren voor de meerderheid in onze stad.
Vreemd om enerzijds te zeggen dat je de gevestigde orde naar huis moet sturen en anderzijds vragen om meer ondernemers geest.
Ik vrees dat Jeroen te hoge verwachtingen heeft van bepaalde mogelijkheden en met valse illusies rondloopt.
Dictatuur is: “Hou je smoel !”
Democratie is: “Lul maar raak voor een knaak !”. “We doen toch gewoon waar we trek in hebben”
Nooit eerder stond een college zo ver van de burger af dan nu, lees ik in bovenstaand artikel. Blijkbaar waren Sjoers, Kuiper en Knip dan toch niet zo slecht, zo als eerder gesuggereerd. Ze zullen vast wel blij zijn als ze dit lezen.
Nooit eerder stond een college zo ver van de burger af dan nu, lees ik in bovenstaand artikel. De schrijver suggereert dat de bestuurscultuur dus beter was ten tijde van CDA wethouder Guus van Gessel.
Ik vind de bestuurscultuur uit die periode geen haar beter.