Anja Timmer, dubbel kiezersbedrog ? (zie update 1 + 2 onderaan)

Zoals we allen weten is Anja Timmer, de huidige PvdA wethouder, ook bij de komende verkiezingen de grote roerganger / lijsttrekker van haar partij.We herinneren ons nog allemaal hoe enthousiast Timmer haar komst dik anderhalf jaar geleden naar Almelo kenbaar maakte via Twitter:

Anja Timmer

Pijnlijk genoeg gaf ze hiermee meteen te kennen dat het bij de PvdA zoals altijd uitsluitend gaat om het verdelen van de baantjes en het behoud van de macht en niet om de burgers van Almelo. Nee, het feit dat Timmer een baan had gevonden, vond zij vermeldenswaardig. Dit gaf al te denken maar wij gaven haar nog het voordeel van de twijfel.

Het geval wil echter dat Anja Timmer heeft aangegeven na de verkiezingen als wethouder te willen terugkeren en niet als volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad te zullen plaatsnemen. Dat geldt overigens ook voor de wethouders Andela (VVD) en Van Marle (CDA). Hoogst ongebruikelijk en je reinste kiezersbedrog. Het riekt zelfs naar dictatuur, iets waarvan populistische partijen voortdurend door de gevestigde orde worden beschuldigd. Hen ging met het oog op de naderende, voor hen ongetwijfeld desastreuze verkiezingsuitslag misschien een licht op, maar ons is de lamp inmiddels definitief uitgegaan, want mevrouw Timmer vindt het pluche belangrijker dan de Almelose burger. Een stem op haar is dus geen stem op een volksvertegenwoordiger maar op een wethouder!

Nu stond recent in het Almelo’s Weekblad te lezen dat Anja Timmer inmiddels ‘ingezetene’ van Almelo zou zijn. Er stond niet dat Timmer al in Almelo woont. Dat is een duidelijk verschil. In werkelijkheid woont Timmer in een riant optrekje in Hengelo, speelt haar sociale leven zich met name daar af en is zij helemaal niet van plan om daadwerkelijk naar Almelo te verhuizen.

De Almelose burger laat zich echter niet bedotten: vanzelfsprekend gaat Timmer niet feitelijk in Almelo wonen maar is het gewoon een formaliteit om als lijsttrekker aan de lokale verkiezingen te kunnen deelnemen.

Goed ingelichte bronnen meldden ons dat het bij haar optrekje dat ze in Almelo heeft zou gaan om de bovenetage van het pand Grotestraat 99 in Almelo. Saillant detail is dat dit pand eigendom is van de bekende lokale horecaondernemer Jan Torny.  Van Torny doen al jaren verhalen de ronde dat hij nauwe contacten onderhoudt met de gemeente. De welingelichte bron, niemand minder dan Timmers eigen partijgenoot en tweede man op de lijst, Jaap Stapel heeft het echter niet bij het juiste eind. Mevrouw Timmer heeft elders in de stad een dergelijke constructie toegepast. Daarover berichten wij later meer. Hoe het ook zij: vanwege zulk soort rare fratsen is Timmer aangeschoten wild. Wij laten Timmer haar eigen conclusies trekken. Pek en veren!

Anja Timmer

Update  1

In politieke kringen wordt beweerd dat het niet om het pand van Torny zou gaan maar dat deze optie wel de revue is gepasseerd. Uiteindelijk zou daar niet voor gekozen zijn. In het radioprogramma Rumoer van de bibliotheek Almelo en dagblad Tubantia bevestigde wethouder Timmer dat zij maar deels in Almelo woont maar het hier graag “voor het zeggen” heeft, daarmee implicerend dat zij liever wethouder dan raadslid is.

Update 2

En we beginnen de dag met een nieuw politiek nieuwtje. Gisteren brachten we het nieuws dat PvdA-wethouder Anja Timmer helemaal niet in Almelo woont. Tijdens de uitzending van Rumoer gaf zij ook toe deels in Hengelo te wonen. Het verhaal ging dat Timmer woonruimte van Jan Torny zou huren om zich als ingezetene te kunnen inschrijven in Almelo. Nu blijkt dit verhaal door het eigen PvdA-raadslid Jaap Stapel (!) in de wereld te zijn gebracht; verteld tijdens een borrel in café België in aanwezigheid van o.a. het VVD-raadslid Arjen Maathuis die steil achterover sloeg. Kortom, de chaos binnen PvdA Almelo is compleet en in dat geval gaat het gezegde ‘don’t kill the messenger’ waarschijnlijk in het geheel niet op. Nog meer pek, nog meer veren.

Posted by Redactie