Breaking: nieuw stadhuis #Almelo toch weer duurder (UPDATE 1)

UPDATE 1

In reactie laat wethouder Johan Andela weten dat het budget voor ICT buiten de begroting is gehouden (!) Weer een sterk staaltje volksverlakkerij. Bekijk de onderstaande besluitenlijst. ICT behoort gewoon gewoon in het budget. Kunt u een stadhuis voorstellen zonder kabels, computers, internet e.d. ? Dat wordt dan wel heel sober voor de aldaar werkende ambtenaren.

(oorspronkelijk bericht:)

In de strijd om het nieuwe stadhuis heeft de coalitie alles uit de kast gehaald om de gemeenteraad te overtuigen van de noodzaak ervan, zelfs toen bleek dat de rekensommen niets meer waren dan creatieve goocheltrucs met cijfers, die van geen kant klopten. Renovatie van het oude stadhuis was gewoon de voordeligste optie. Ook het huren of kopen van zo goed als splinternieuwe, leegstaande kantoortorens in het stationsgebied was een goede optie. 

De door VVD-wethouder Andela (u weet wel, die wethouder van de andere la) te vuur en  te zwaard bevochten belofte uit 2011 tegenover Tubantia dat het budget van het nieuwe stadhuis met geen euro zou worden overschreden, is nu al gebroken. Nu blijkt dat het budget voor het stadhuis al met 70.000 euro (voor ICT-zaken) wordt overschreden. Dit staat al vermeld in het verslag van het seniorenoverleg van 26 november 2013.

duurder

Besluitenlijst

Vanzelfsprekend wilden de collegepartijen CDA, VVD en PvdA dit, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, niet aan de grote klok hangen.

Dan denkt u misschien: ach dat valt allemaal wel mee. Dit  is echter nog maar het begin. Dit soort projecten kost altijd meer dan wordt begroot.

Maar nu komt het ..

In het verslag van 26 februari 2013  lezen we ook dat  de overschrijding in jan/feb dit jaar opnieuw zou worden geagendeerd in het seniorenoverleg maar hiervan valt niets terug te vinden in agenda’s of verslagen. Met andere woorden, de collegepartijen hebben gedacht de overschrijding maar geen thema te laten zijn in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en gooien dit mooi in de doofpot (of de andere la van Andela).

Als Andela zijn positie aan de belofte koppelt, is het niet anders dan logisch dat hij zijn conclusies trekt. Want van draaikont-politici, foute, gekunstelde rekensommen en valse (verkiezings-)beloftes heeft de Almelose burger inmiddels de buik meer dan vol !

Afbeelding: “een sober stadhuis”

Sober-stadhuis-Almelo6

 

Posted by Redactie