Breuk binnen Partij Vrij Almelo (PVA)

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14 maart aanstaande er opnieuw een breuk binnen een lokale partij. Na de PvdA (Jan Hammink) en VVD (Israa Abdullatif) betreft het ditmaal de Partij Vrij Almelo waar raadsvolger Sjoerd Visser de handdoek vrijwillig in de ring heeft gegooid vanwege onoverbrugbare verschillen van inzichten. Lijsttrekker Harry de Olde is er ongetwijfeld niet blij mee. Visser stuurde het volgende bericht de wereld in:

Beste mensen:

wegens onoverkomelijk verschillen en inzichten binnen de partij heb ik vrijwillig (maar met BLOEDEND HART) mijn kandidatuur voor de Partij Vrij Almelo ingetrokken. In het kort: voor mij ontbreekt de basis: eerlijkheid en vertrouwen. Zonder die basis kun je volgens mij niet fatsoenlijk (op)bouwen.
Mijn welgemeende excuses dat ik zo dan niet verder kan en wil gaan

Ik wil toch hieraan toevoegen dat ik hoop dat de PVA een enorme klapper gaat uitdelen, en dat het dan ten goede komt aan alle mensen die hulp behoeven (of die al hulp hebben maar daarin gekort worden). Ook hoop ik dat in de volgende 4 jaar het Dierenasiel werkelijkheid wordt. Ik hoop dat de PVA de nodige omslag in denken en doen weet te bereiken, zodat de PVA deze gemeente Almelo positief op de kaart weet te zetten…waar de gemeente dat tot nu toe niet lukt.

PVA-Almelo

Ik wens ieder de wijsheid en kracht toe, en laat iedereen in zijn waarde, doe niet aan vuilspuiterij, heb geen wrok (maar wel veel verdriet)…maar gezien mijn overtuiging en mijn “inzicht” c.q jarenlange leerervaring wat betreft eerlijkheid en vertrouwen…ontbreekt me dat vertrouwen momenteel en dat werkt nadelig op mijn normale functioneren…wat uiteindelijk in mijn ogen niet goed lijkt voor de partij. Verder wil ik iedereen bedanken voor de steun en het vertrouwen dat u in mij  had….en dat ik in u kon hebben.

Graag nog 2 opmerkingen:  de combinatie “eer”, macht en geld beneemt vele mensen het gezonde verstand.
En als de eerlijkheid en vertrouwen er niet (meer) is…dan gaat het met de samenleving helemaal mis.

Mijn dank.
Met welgemeende vriendelijke groeten,

Sjoerd Visser, ex-raadsvolger PVA.

Posted by Redactie