Chaos binnen VVD #Almelo compleet (update 1)

update 1

Nadat de gemeenteraad gisterenavond tegen de komst van een AH-supermarkt aan de Violierstraat stemde, liet vertrekkend wethouder Van Woudenbergh zich op gênante wijze tegenover college-partner CDA uit. Ja mensen, dit soort lui besturen uw stad.

Woudenbergh

Ondertussen is zo’n beetje elke kandidaat binnen de VVD een persoonlijke campagne begonnen. Wij noteren Bert Heite, Aad van den Bosch, Arjen Maathuis en Jolanda Mol. Bang dat ze zijn dat voor hen geen plaatsje meer is op het pluche.

Wij kunnen nu al concluderen dat de VVD de meest kansloze campagne heeft gevoerd. Heette het verkiezingsprogramma 2010-2014 nog “bouwen in vertrouwen”. De slogan in de huidige verkiezingen “doorgaan met opruimen” geeft voeding aan de gedachte dat men de eigen rommel wil gaan opruimen. Intussen wordt overal in de stad de spot gedreven met de posters van de VVD:

IMG-20140312-WA0001

(oorspronkelijk bericht)

VVD spreekt zichzelf tegen. Interne onvrede groeit. Positie Andela inmiddels ter discussie.

Andela Almelo-100

Bij de lokale VVD is de pleuris uitgebroken door berichten over de overschrijding van het budget voor de bouw van een nieuw stadhuis. AlmeloAnders berichtte al dat uit verslagen van het zogeheten seniorenoverleg naar voren komt dat het budget voor audiovisuele middelen met € 70.000 wordt overschreden.

Op Facebook liet Andela via VVD-coryfee Egbert Willems weten dat er helemaal niets aan de hand is en dat van het bericht niets klopt. Kennelijk durft Andela zelf niet te reageren. Volgens Willems zou het ICT-budget losstaan van het budget voor de bouw van het stadhuis.

Een dag later kan men niet meer ontkennen en probeert men er een ongeloofwaardige draai aan te geven.

VVD Almelo-2

Wat wil het geval?

Dags na het openbaar maken van de overschrijding van het stadhuis-budget staat op de VVD-site een verklaring  van de uitgerangeerde Bert Heite (nr. 7 op de lijst)  en op Facebook herhaald door de eveneens afgedankte raadsvolger Take Amsing waarin de overschrijding wordt bevestigd (!) en gelijk de verwachting wordt uitgesproken dat het allemaal wel zal loslopen. Waar men dat op baseert, is een raadsel. Feit is gewoon dat het stadhuis duurder wordt. Daar kan men inmiddels niet meer omheen.

Het wordt bovendien nog gekker.

Tijdens het laatste politiek café van de lokale VVD tekende De Geleraaf (rechterkant) uit de mond van lijsttrekker Andela op dat hij vasthoudt aan betaald parkeren in de binnenstad, maar op de eigen site zegt men zich te willen inzetten voor gratis parkeren.

Parkeren

Ook het raadslid (en beoogd fractievoorzitter) Jemy Pauwels heeft zich wat parkeren aangaat al eens vergaloppeerd.

Begrijpt u het nog?

Duidelijk is dat de VVD Almelo allang niet meer met 1 mond spreekt. Verkiezingspaniek! Onze bronnen binnen de VVD bevestigen dit beeld. Het ongenoegen binnen eigen gelederen groeit met de dag over met name het solistische optreden van Andela (die steeds zijn mond voorbij spreekt) en het feit dat hij (als nr. 1 op de lijst van volksvertegenwoordigers) weigert om na de verkiezingen in de raad plaats te nemen en enkel genoegen wenst te nemen met een wethouderschap. Men is binnen de VVD  Andela meer dan zat. Voor de VVD mogen de verkiezingen niet snel genoeg komen. Over het lot van Andela en zijn VVD mag u volgende week woensdag stemmen, al dwepen ze zelf met (landelijke) peilingen dat het de goede kant op gaat met de partij. Hahahaha, dromen zijn bedrog.

 

Posted by Redactie