College #Almelo aan gruzelementen

 

Almelo Verkiezingen

Zoals AlmeloAnders al voorspelde is de lokale VVD volledig ingestort. Alles wat mis kon gaan, ging mis: na 4 jaar geen resultaten, geen goede campagne, gebrek aan samenhorigheid en gebrek aan steun voor de lijsttrekker. Johan Andela kondigde al aan dat hij vertrekt. Logisch, want na een dergelijk desastreus verlies zou zijn terugkeer zeer ongeloofwaardig zijn. Slechte verliezer Jemy Pauwels (VVD) verwijt de burger gebrek aan inhoud en dat is toch op z’n zachtst gezegd minachting van de burger.

JEmy

Echter ook de PvdA liep ernstige averij op; men gaat ineens van 7 naar 4 zetels , een verlies van 3. Bij de vorige verkiezingen incasseerden ze ook al zo’n klap.

Pvdatweet

De ware aard van de PvdA komt naar boven met de tweet van voormalig raadslid Borgman die de Almeloërs  “suffige inwoners” noemt. Dan weet u dat ook weer.

Borgman

Het CDA behoudt 6 zetels. Aan Van Marle blijft weinig kleven. Winst was er voor BBA die hun strakke campagne beloond zagen met maar liefst in één klap 3 zetels. Ook winst voor D66 maar minder dan de 5 gedroomde zetels. Het werden er uiteindelijk 4. De restzetel ging naar ALA die op 3 zetels komt. Ugur Céte kraaide halverwege de avond de victorie toen hem 2 zetels in het vooruitzicht werden gesteld. Hij sprak alvast zijn steun uit voor het nieuwe college waarvan de samenstelling en het programma volstrekt onbekend zijn. Raar maar waar, maar meelopers en politieke windvanen hou je nu eenmaal altijd. Uiteindelijk bleef Cete op 1 zetel steken. Grote verliezer was de PVA van Harry de Olde. Hij had op zoveel meer gehoopt. Waar het precies is misgegaan, is volstrekt onduidelijk. De ChristenUnie is helemaal terug met 2 zetels. Een knappe prestatie. Jan Hammink (Almeloooooooo) keert ook terug. Waarom, is ons eveneens een raadsel, hoewel… we hebben het al vaker gezegd: Hammink heeft een grote, trouwe achterban. Last but not least wist Almelo Centraal een mooie zetel te bemachtigen. Gevraagd of de neergang van de VVD is te wijten aan het Israa-effect, antwoordde zij nuchter: “Dat hebben ze zelf bereikt”. En zo is het maar net. AlmeloAnders wenst alle winnaars geluk en veel succes de komende vier jaar. De verliezers mogen een pakje pleisters komen ophalen.

TweetIsraa