College Almelo doet binnenstad in de uitverkoop

 

Uitverkoop-2

Bronnen binnen de gemeente bevestigen dat het college van B&W voornemens is om een flink stuk van de binnenstad fors af te waarderen en te verkopen aan projectontwikkelaar Urban Interest.  Het gaat dan om het gebied rond de winkelpassage. In ruil levert Urban Interest de grond waarop de McDonalds staat terug aan de gemeente en zal de hamburgergigant (bekend van alle lege verpakkingen in en rond de stad) worden verplaatst naar de locatie waar nu modezaak Duthler is gevestigd.

Als klap op de vuurpijl krijgt Urban Interest voorrang bij de realisatie van de vernieuwbouw van het stadion van Heracles.  Het nieuws komt vlak nadat bekend werd dat de gemeente het ‘Scheepvaarthuis’ voor een habbekrats heeft verkocht. ALA heeft hierover al vragen gesteld.  Kennelijk willen de collegepartijen VVD, PvdA en CDA nog op de valreep van de verkiezingen wat gronden van de hand doen om zo nog wat prietpraatjes te kunnen verkopen over het ‘puinruimen’ en ‘doorpakken’.

PvdA Almelo

Met de afwaardering ontstaat er weer een gat in de begroting en drijft het college de stad nog verder in de armen van ontwikkelaars.

AlmeloAnders schreef het enkele jaren geleden al: het gemeentebestuur is al decennia niet meer baas in eigen stad. Het zijn de agressieve projectontwikkelaars en grootgrond- en vastgoedbezitters die in Almelo de dienst uitmaken. Daarom kon het ooit zo mooie historische centrum van Almelo ook zo ‘fraai’ worden omgetoverd in een ijskoude opstapeling van betonnen dozen, dit mede onder aanvoering van de vroegere wethouder Cor de Vogel, ook wel ‘Cor de Shovel’ genoemd, zelf afkomstig uit het prachtige Delft. De beste man woont tegenwoordig in Amerika. Met Urban interest heeft Almelo zich anno 2014 eveneens helemaal overgegeven aan deze projectontwikkelaar. Als er iets uit het verleden kan worden geleerd, is het dat het college de regie in eigen stad moet voeren en ook houden. Helaas is ze dat nu helemaal kwijt…