‘Evalueren’, het nieuwe toverwoord van de politiek

In een discussie op Twitter over het nieuwe afvalbeleid van de gemeente onlangs, zei VVD’er Jemy Pauwels dat er na invoering van het nieuwe beleid na verloop van tijd een evaluatie zal volgen. In de tussentijd mag iedereen, die er niet voldoende aan heeft dat de grijze bak slechts één keer per maand wordt geleegd, met en in de rotzooi blijven zitten. Hoezo moet het beleid ineens weer geëvalueerd worden? Er is toch een proef geweest in het Windmolenbroek waar na analyse bleek dat het hele plan van geen kant deugt? Het lijkt wel een ziekte in het stadhuis te zijn, want opeens is ‘evalueren’ het nieuwe toverwoord van de politiek. Toegegeven, het is een keer iets anders dan ‘Leermomentjes’ en ‘De Almelo Aanpak’. Maar het hoort nog steeds thuis in de categorie ZZPP (Zeer Zwakke Politieke Prietpraat) oftewel: uitvluchtjes.

We ontdekken op De Geleraaf namelijk een lezersreactie waarin het eigenlijk van hetzelfde laken een pak is. Dit maal gaat het om de invoering van de blauwe parkeerzones in straten rond het centrum. Er is veel weerstand en diverse bewoners waren hier zelfs niet of onvoldoende van op de hoogte gesteld. Echter, zoals het in Almelo usance is, wordt het beleid toch gewoon ingevoerd, met alle praktische, persoonlijke en financiële gevolgen voor bewoners van dien. Een zekere mevrouw Marjon de Waard stuurde een brief naar wethouder Anja Timmer over deze kwestie en kreeg na een paar dagen een reactie van een medewerker van de wethouder (Timmer). Deze medewerker vertelde haar dat het beleid na een jaar geëvalueerd zal worden. Typisch… Alsof het is afgesproken.

Met andere woorden: in Almelo is het nu zover, dat men de mensen eerst laat verzuipen, ze vervolgens een jaar later opdregt en vervolgens concludeert dat betrokkenen zijn verzopen en dat het nieuwe beleid inderdaad niet zo geslaagd is. Dit is de nieuwe werkwijze van de gemeente Almelo. Uiteraard weten we allemaal waar het zoals altijd om weer om gaat: dat eeuwige geld. Altijd weer. Onder valse voorwendselen en drogredenen binnenharken van geld en het uitknijpen van de burger. Met dank aan jarenlang regentesk gedrag van: CDA, PvdA en niet te vergeten de VVD. U gaat toch ook stemmen op woensdag 19 maart? We zeggen: DOEN!

Posted by Redactie