Er is maar 1 Stadstheater Almelo

Beste redactie van AlmeloAnders, ik heb onlangs uw artikel over het woord ‘Stads’ gezien en dat was de spijker op z’n kop. Kunt u nogmaals die ene foto plaatsen en dan mijn tekst eronder plakken? Want ik ben des duivels.

Wat op de foto te zien is, is het enige echte Stadstheater van Almelo. Dat andere theater is een particulier en commercieel theater van een zekere schatrijke familie met een Toekan als logo wier grootste hobby het theater was, geen vak, maar een hobby van een verwend kind. Echter om de sentimenten in de Almelose samenleving te beïnvloeden is het Theaterhotel opeens omgedoopt tot Stadstheater. Helaas is er in Almelo nog slechts één krant. De pluriformiteit in onze stad is volledig naar de kloten. Dus we moeten met z’n allen alles maar aannemen wat door een Tubantia de wereld wordt inslingerd. Dit is totaal niet democratisch, maar lijkt meer op media die we uitsluitend vinden in een dictatuur.
Journalisten die zich het afgelopen half jaar voor het karretje laten spannen moeten zich eens achter de oren krabben en wat gedegen onderzoek doen, bijvoorbeeld hoe in het verleden het Waaggebouw aan dezelfde familie werd verkocht voor 1 gulden, waarbij diezelfde familie moest beloven ook voor het onderhoud van het monumentale gebouw te zorgen. Daar kwam helemaak niks van terecht, maar de familie streek wel bijna 8 ton op toen ze het Waaggebouw verkochten. Het was idem dito klets met het theater: wel geld ontvangen, maar onderhoud bleef achterwege. En nu mag de gemeenschap daarvoor opdraaien. We hebben het hier over niet minder dan 30 miljoen!! Dat Almelo zich zo laat inpalmen door hoernalisten, die totaal voorbij gaan aan de dreigementen die het Toekan-volk aan het adres van raadsleden heeft gericht. Dan moeten toch alle alarmbellen gaan rinkelen?

J. Schmidt, Almelo

Posted by Redactie

Geef een reactie