Slinkse GBT Twente denkt dat de burger dom is

Beste redactie,

Fijn dat er in Almelo een medium is dat de handel en wandel van de lokale en regionale overheid kritisch volgt, want de bureaucratie loopt onderhand de spuigaten uit. Ik heb daar een goed voorbeeld van:

Middels deze ingezonden mededeling wil ik iedereen die een WOZ-beschikking heeft ontvangen nadrukkelijk adviseren om ALTIJD een bezwaarschrift in te dienen en dan bij voorkeur via zo’n online-bezwaarmakers-site zoals bezwaarmaker.nl.  Die doen namelijk nog steeds hun werk. Hoewel het commerciële partijen zijn, wordt de burger door de eigen gemeente gewoonweg gedwongen om in zee te gaan met dit soort bedrijven, dat door sommigen wordt omschreven als ‘cowboys’. Maar ja, dat komt dan meestal uit de mond van een raamambtenaar, die bang voor z’n baantje is.

De brief is volgens de schrijver op 11 juni binnengekomen en de geadresseerde wordt geacht al meteen de volgende dag te reageren en documenten te verzenden.

Mijn huishouden is er één van, die via die site bezwaarmaker.nl bezwaar heeft gemaakt tegen de torenhoge WOZ-aanslag voor een huis uit het jaar nul. Op verzoek van bezwaarmaker.nl heb ik ook foto’s van mijn woning opgestuurd, die dan door bezwaarmaker.nl naar het GBT worden verzonden als bewijs.

Wat schetst mijn verbazing dat ik vandaag een brief van het GBT ontving (gedateerd op 22 mei 2024), dat ik wettelijk verplicht ben foto’s van mijn woning en woonsituatie te sturen. Dat had ik echter al maanden geleden gedaan en die zijn door bezwaarmaker ook doorgestuurd naar het GBT. Maar nu komt het mooiste: GBT wil die foto’s uiterlijk 12 juni hebben (gerekend vanaf vandaag is dat dus morgen), dus je hebt nauwelijks tijd om een en ander netjes en geordend te organiseren. Dit is naar mijn mening gewoon een smerige strategie en tactiek van het GBT om het bezwaarschrift ongeldig te verklaren en dat zal in veel gevallen lukken omdat niet iedereen kans heeft om binnen een dag te reageren.

Ik had de eerder genomen foto’s gelukkig al kant en klaar liggen, dus de truc van het GBT is mislukt. Hoe dan ook, uw eigen gemeente laat de burger opdraaien voor hun slordige huishoudboekje en de gaten in de begroting, die ze zelf hebben veroorzaakt. Ze zijn keihard op uw geld uit en daarvoor hebben ze het GBT Twente om het smerige werk uit te voeren en u het geld uit de zakken te kloppen.

En dan te bedenken dat de WOZ-waarde natte vingerwerk is door een luie achterover leunende ambtenaar. Dit is gewoon totale minachting van de hardwerkende burger, die niet verantwoordelijk is voor financiële flaters van de gemeente. Het zijn de bestuurders die ter verantwoording moeten worden geroepen als zij hun huishoudboekje niet op orde hebben, niet de burger.

Naam bij redactie bekend.

Posted by Redactie

Geef een reactie